Olot inaugura dissabte el nou parc de cal·listènia amb una exhibició

Començarà a les cinc de la tarda al Parc de les Mores

Olot (Garrotxa) celebrarà aquest dissabte 20 d’agost la primera exhibició al nou parc de cal·listènia. El Grup Cal·listènia Olot, format per joves que representa aquesta disciplina a la ciutat, organitza aquesta activitat d’inauguració de la instal·lació del Parc de les Mores, que començarà a les cinc de la tarda i finalitzarà a dos quarts de nou del vespre.

Hi participaran atletes d’aquesta modalitat esportiva d’Olot, Banyoles, Celrà i altres poblacions de les comarques gironines. L’acte s’iniciarà amb una competició de diferents tipus d'exercicis: en primer lloc, exercicis bàsics, que continuaran amb exercicis de tensió i es finalitzarà amb freestyle (exercicis dinàmics). Un cop acabada l'actuació de cada participant, es farà l’entrega de premis als tres guanyadors de cada estil.

La d’aquest dissabte és la primera activitat que s’organitza al parc de cal.listènia que s’ha posat en marxa aquestes últimes setmanes al Parc de les Mores. La instal·lació, de 108 metres quadrats, compta amb barres paral·leles baixes i mitjanes, barres inclinades per usuaris amb mobilitat reduïda i un complex street workout amb 10 pals perquè puguin participar-hi 8 usuaris simultàniament.

Aquest és el primer parc de cal·listènia d’Olot. La proposta neix d’una demanda ciutadana i amb la voluntat de complementar les instal·lacions esportives a l’aire lliure d’Olot. L’equipament s’ha ideat i preparat des de l’Àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Olot amb el suport del Grup Cal·listènia Olot (GCO) i és de colors greda i verd per mimetitzar-se amb l’entorn natural. La instal·lació serà d'accés gratuït, pensada per a tots els nivells, i està integrada amb l'entorn natural de la zona.

Per facilitar el seu ús a tots els usuaris així com donar a conèixer els exercicis que s’hi poden realitzar, l’espai compta amb un cartell explicatiu amb codis QR amb una explicació de cada element, la musculatura que es treballa amb cada aparell, exercicis i vídeos formatius per al nivell inicial, mig i avançat.