Una tempesta deixa registres torrencials a la Garrotxa i l'Alt Empordà

Van caure arbres a Roses i Sarrià de Ter i els Bombers van rebre 104 avisos en quatre hores

ACTUALITZAT 18/8 7:52h | Olot (Garrotxa) ha registrat aquesta tarda pluges d'intensitat torrencial segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) amb 45 litres per metre quadrat en tant sols mitja hora, fet que ha generat alguns problemes com a la llar d'infants l'Avet, situada a l'Avinguda de la República Argentina que han avisat als Bombers perquè s'estava inundant, tot i que finalment la dotació terrestre desplaçada no ha acabat actuant.

En aquest sentit, les pluges que han escombrat de sud a nord-est la demarcació de Girona, han afectat especialment aquesta comarca i l'Alt Empordà, on s'han vist registres de 27,7 litres en mitja hora a Castelló d'Empúries o els 25 litres a Navata i cops de vent de 90,7 quilòmetres/hora a Roses. La tempesta també ha estat molt present a Girona, on la pluja ha generat afectacions a l'autopista AP-7 al seu pas per la capital del Gironès registrant fins a quatre quilòmetres d'intensitat en ambdós sentits de la marxa segons el Servei Català de Trànsit.

Per la seva banda el telèfon d'emergències 112 ha rebut un total de 20 avisos procedents de la demarcació de Girona que tenien a veure amb inundacions de baixos o garatges i la caiguda de branques d'arbres. El cas més greu s'ha registrat a Roses quan una palmera ha caigut damunt una furgoneta que sortia d'un pàrquing, davant el passeig marítim. Els seus ocupants han sortit il·lesos.

També a Sarrià de Ter (Gironès) un arbre va caure damunt un turisme que es trobava aparcat al carrer. En aquest sentit, els Bombers van atendre entre les 17h i les 21h fins a 104 avisos a la demarcació de Girona, 56 concentrats a l'Alt Empordà i 26 al Gironès.

Pels voltants de les 18:45h s'han produït talls de llum puntuals a Salt i Girona, tot i que ràpidament s'ha restablert el servei. Pel que fa a registres de pluja a Olot han caigut 97 litres per metres quadrat mentre que Roses ha registrat 37 litres i Navata 32. Girona per la seva banda també va tenir una important precipitació acumulada amb 41 litres per metre quadrat.