Comissades 2.169 peces de roba falsa a la Jonquera amb un valor de mercat de 668.000 euros

En el que es porta d'any ja s'han detectat 1,9 MEUR en peces falses en aquest municipi

La Guàrdia Civil de Girona va confiscar entre els dies 5 i 15 d'agost a la Jonquera (Alt Empordà) un total de 2.169 peces falsificades de diverses marques de gamma alta per un valor de mercat xifrat en 667.935 euros. La primera actuació es va portar a terme el passat 5 d'agost quan els agents realitzaven un control fiscal rutinari a la N-II sentit França.

En aturar una furgoneta de repartiment de paqueteria, van observar a la part de càrrega l'existència de diverses caixes. Els agents davant l'actitud del conductor van decidir comprovar el que portaven aquestes caixes, descobrint roba i altres complements suposadament falsificats sense etiquetatge ni embalatge propi de la marca. Un cop comptabilitzades van donar un resultat de 384 peces. Consultades les marques comercials afectades aquestes quantifiquen el valor del que s'ha comissat en 155.400 euros.

La segona actuació la van portar a terme components de la mateixa Unitat el passat dilluns mentre realitzaven una inspecció a un establiment comercial de la localitat. Durant la inspecció els agents van descobrir nombroses peces exposades per a la venda que mancaven, igual que les de la primera actuació, d'etiquetes i embalatge propi de les marques i igualment suposadament falsificades i sense documentació que les emparés. En van comissar un total de 1.785 peces, per un valor tota de 512.535 euros.

Ja s'han instruït les diligències per presumptes delictes contra la propietat industrial, que van ser remeses al Jutjat d'Instrucció en funcions de Guàrdia de Figueres, i les peces de roba van quedar a disposició Judicial. Des de principis d'aquest any la Guàrdia Civil ha confiscat a la població de la Jonquera d'un total de 5.111 peces falsificades per un valor tota d'1.931.070 euros.