Ataquen l'escultura de Fidel Aguilar al Barri Vell de Girona

Li han fet pintades a la cara, els pits i el pubis

ACTUALITZAT 10:28 h | L'escultura de Fidel Aguilar, Imploració, que es troba ubicada a la Cort Reial de Girona va ser vandalitzada el passat cap de setmana amb unes pintades damunt la cara, els pits i el pubis. La bretolada va ser denunciada àmpliament per diverses persones a través de xarxes socials que es lamentaven dels fets.

La peça artística, que la van col·locar el 1996 ja havia estat atacada per primera vegada un any després de la seva instal·lació, moment en que va ser "segrestada" per un grup de desconeguts que la van arrencar de la peanya i se la van endur, abandonant-la un parell de dies més tard en el que aleshores era un descampat prop de l'estadi de Montilivi i que avui en dia ja s'hi ha construït.

El portaveu de Guanyem Girona, Lluc Salellas, va ser un dels que va denunciar l'agressió a l'escultura i demanava a l'Ajuntament que intervingués ràpidament en la seva neteja per deixar-la tal i com era abans. Amb tot, moltes persones s'hi apropaven ahir per a fer fotografies de la bretolada.

Aquest matí l'escultura ja estava totalment restaurada sense les pintades.