La fuita d'un camió obliga a tancar un àrea de servei de l'AP-7

Protecció Civil ha activat la fase d'alerta del Pla Transcat

L'àrea de servei de Maçanet de la Selva s'ha hagut de tancar momentàniament is'ha hagut d'evacuar el personal de forma preventiva per la fuita que ha patit un camió aquest dimarts a la tarda. L'incident ha tingut lloc aquest dimarts a la tarda a l'àrea de servei Medes situada al quilòmetre 86 de l'AP-7 en sentit sud.

El vehicle, que anava buit però no desgasificat, havia transportat hidrocarburs gasosos liquats, una substància altament inflamable, fet que ha portat la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) a activar la fase d'alerta del Pla especial d'emergències en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (Transcat).

Segons ha informat Protecció Civil, també s'ha abalisat la zona i la concessionària de l'autopista ha activat el seu Pla d'Autoprotecció en alerta.


Tres dotacions dels Bombers de la Generalitat han donat suport en les tasques de comprovació de l'abast i tipus de fuita. Finalment, s'ha comprovat que la fuita era de petites dimensions i s'ha pogut taponar amb una pasta especial.

El camió ha pogut seguir la seva ruta fins a l'empresa SAMAT, propietària del vehicle i ubicada a la sortida 12 de l'AP-7 a Montornès del Vallès, acompanyat per un comboi dels Mossos d'Esquadra.