Maria Mercè Roca presenta 'Mil revolts', guanyadora del premi Barcanova

"El paper dels avis és fonamental i no s'ha de privar als nens de gaudir-ne"

Maria Mercè Roca presenta 'Mil revolts', una novel·la realista, destinat al públic juvenil i que ofereix les aventures de tres argonautes moderns, l'avi Genís, el seu nét Albert i la seva companya d'institut. L'obra, guanyadora de l'11è Premi Barcanova de Literatura Infantil i Juvenil, narra la història que relata el primer amor d'un adolescent i mostra de quina manera evoluciona la relació d'aquest noi amb el seu avi, a qui acompanya en un llarg i emocionant viatge per trobar un antic amor. D'aquesta manera, Maria Mercè Roca relata la desconnexió generacional que existeix entre avis i néts i narra un periple que els porta de Girona a Gandesa, de Gandesa a Tremp i de Tremp a Girona.

La història que explica 'Mil revols' és la d'un noi, Albert, que no està en connexió amb el seu avi, de 80 anys. Junts, s'embarquen en un viatge que els uneix i "l'Albert entén que ell i el seu avi estan vivint la mateixa història d'amor", segons explica l'autora, Maria Mercè Roca.


Roca se serveix d'aquesta història ficcionada per reflexionar sobre el paper dels avis, que considera "fonamental". "No s'ha de privar mai als nens de gaudir dels avis, de viure-hi i d'escoltar-los. Els avis han de fer d'avis", ha reblat. De fet, 'Mil revolts' sorgeix d' un "deute" amb la seva última novel·la per a adults, 'Bones intencions' (Columna), un llibre coral entre un avi i un nét, que tenen una relació que "creix".

El llibre reflexa una gran evolució dels personatges i  aconsegueix arribar molt bé als adolescents perquè l'autora "té un gran talent per connectar amb el públic juvenil", segons ha explicat l'editora de Barcanova, Sara Moyano.