Olot podria tancar una llar d'infants municipal

Els pares del centre Sant Pere Màrtir han expressat avui el seu temor

Segons els pares de la llar d’infants de Sant Pere Màrtir d'Olot, l’Ajuntament té la intenció de tancar aquesta escola bressol. Des del consistori, s’assegura que no es prendrà cap decisió sense parlar amb totes les parts interessades, tot i que han advertit que cada cop són menys els pares que matriculen als seus fills a les llars d’infants a la ciutat. L’Ajuntament prendrà una decisió aquesta mateixa setmana.

La preocupació i les protestes van començar ahir al vespre. Les mares i pares dels alumnes de la llar d’infants de Sant Pere Màrtir han rebut una informació filtrada referent a què l’Ajuntament té intenció de tancar aquesta escola bressol. Ahir havia de tenir lloc una xerrada informativa on van convocar l’Associació de Mares i Pares de les llars d’infants que, finalment, va ser desconvocada per l’Ajuntament d’Olot. L’alcalde, Josep Maria Corominas, diu que no es prendrà cap decisió sense parlar amb totes les parts interessades, tot i que haurà de ser dins d’aquesta mateixa setmana.

L’Ajuntament d’Olot adverteix que cada cop són menys els pares i mares que matriculen els seus fills a les escoles bressols de la ciutat, i que cal fer alguna cosa al respecte.

A Olot hi ha cinc llars d’infants públiques. Una d’elles està gestionada per la Generalitat, i la resta són de titularitat municipal. L’Ajuntament d’Olot té responsabilitat sobre les escoles bressol de Sant Miquel, el Morrot, les Fonts i Sant Pere Màrtir. L’alcalde diu que, sigui quina sigui la decisió que prengui el consistori, es farà tot intentant conservar la plantilla de professionals que hi ha a les llars d’infants municipals i evitant que la quota que paguen les famílies pugi encara més.

L’Associació de Mares i Pares de les llars d’infants de la ciutat han declarat a Olot Televisió, de la seva banda, que la seva postura és la de dialogar amb l’Ajuntament d’Olot i la de trobar conjuntament amb el consistori alternatives que no suposin el tancament de cap de les escoles bressol de titularitat municipal.
 


 
Aquesta informació ha estat elaborada per Olot Televisió.