El Black Music Festival frega els 11.000 espectadors

El públic ha augmentat un 9,2% en un rècord per al festival

El Black Music Festival ha fregat els 11.000 espectadors en la seva edició més extensa i variada, amb prop de dos mesos de concerts a les comarques gironines i també a Barcelona i Perpinyà. La dotzena edició s'ha beneficiat d'un programa més extens que mai i d'haver mantingut el preu de les entrades, sense haver-hi repercutit la pujada de l'IVA.

Aquestes mesures han fet augmentar el públic un 9,2%. El director, Jordi Planagumà, diu que la particularitat del festival és programar artistes poc habituals, com The Brand New Heavies, Keny Arkana, Mick Taylor o The Impressions. "Encara que no són per al gran públic comercial, arrosseguen a molta gent que es desplaça expressament per a venir-los a veure". El BMF2013 també ha aconseguit també batre rècords en repercussió mediàtica amb un increment de visites al web d'un 12% respecte a l'edició anterior, d'on també destaca que la major procedència de visites són de la demarcació de Barcelona, fet que demostra que el festival es consolida com una oferta que va més enllà de les comarques gironines.

No obstant l'augment d'espectadors, la recaptació neta per venda d'entrades del festival ha baixat. Aquest increment de públic no compensa l'increment del 13% d'IVA. "Aquest era un fet que teníem força clar a l'hora de plantejar aquesta edició del festival: si apujàvem el preu de les entrades hauríem patit una davallada de públic, així que vàm preferir assumir-lo i mirar de mantenir públic o incrementar-ne", explica Planagumà.

Una de les claus del Black Music Festival 2013 ha estat l'equilibri entre els diversos estils de la música negra. Sempre s'havia buscat l'equilibri, reconeix el director, però no s'havia aconseguit tant com fins ara. "Enguany, hem aconseguit aquest equilibri i això ha ajudat a no saturar el públic, en un moment en què aquest és molt selectiu", afegeix.