Felip de Borbó seguirà com a príncep de Girona

No prospera la moció presentada per la CUP-RCat

La moció presentada per la CUP i RCat en que es reclamava la retirada del títol de príncep de Girona a Felip de Borbó no va prosperar en el ple municipal celebrat ahir a la nit. El text, que va comptar amb el suport de la CUP, el regidor de Reagrupament i ICV, va rebre la negativa per part de CiU, PSC i PP.

Carles Bonaventura (RCat) va reclamar també "fer els passos necessaris per col·laborar a reconvertir la Fundació Príncep de Girona en una fundació amb un altre nom arrelat al territori i que tingui com a autèntic objectiu ajudar els joves de les comarques gironines en la seva formació, en col·laboració amb la resta d’institucions gironines".

El portaveu de CiU, Carles Ribas, va argumentar el vot en contra del seu grup dient que "el debat sobre monarquia o república ja arribarà, però de moment no podem entrar per la porta del darrera". També va considerar que "barrejar aquest debat amb una fundació privada que no hi participa l'Ajuntament" no era oportú.

Per la seva banda, el portaveu d'ICV, Joan Olòriz, va qualificar la moció d'"incòmoda" però que "és el moment de trencar amb la hipocresia" i "deixar-se d'ambigüitats". Amb tot també va explicar la necessitat d'acabar amb la "pantomima" que representa la Fundació Príncep de Girona.

Picabaralla amb el PP

La portaveu del Partit Popular (PP), Concepció Veray, va carregar durament contra Bonaventura acusant-lo de presentar mocions "ridícules", "reiteratives" i "desencertades". No només això, la popular va etzibar amb ràbia que "el que hauria de fer és plegar com a regidor" de l'Ajuntament. En aquest punt fou necessària la intervenció de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont (CiU), que va cridar a l'ordre a Veray i aquesta posteriorment es va disculpar.