El regidor del PP a Girona, Carles Palomares, deixa el partit

Assegura que no està d'acord amb les polítiques dels populars

(Actualitzada a les 20:52h)

El número tres del grup municipal del Partit Popular (PP) a l'Ajuntament de Girona, Carles Palomares, ha anunciat al ple celebrat aquest vespre que abandona la seva formació i passa a ser regidor no adscrit. D'aquesta manera els populars perden la condició de ser el tercer partit amb més representació al consistori cedint aquesta posició a la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) que compta amb tres regidors.

Palomares ha explicat que en política municipal "la ciutat ha de prevaldre per damunt de les sigles polítiques" i que això l'ha portat a prendre una decisió "gens fàcil". L'ex regidor popular ha assegurat que "els que fem política a nivell municipal hauríem de ser més agosarats i la meva decisió em dóna un protagonisme que no m'esperava". Palomares ha comunicat avui mateix la seva decisió al president provincial del PP, Enric Millo explicant-li que no està d'acord "amb la pujada dels impostos, amb el tema de les pensions o amb el rescat de Bankia, entre d'altres coses”, ha argumentat.

Amb tot, Palomares ha enviat un missatge a la resta de polítics perquè segueixin el seu exemple; "si hi ha gent decebuda amb les seves direccions de partit haurien de fer el mateix que jo", ha reblat davant l'atònita mirada de Concepció Veray i Cuca Mascort.

Precisament, l'ara regidor no adscrit a l'Ajuntament de Girona, ha demanat disculpes a les populars "per haver-les traït (...) que sé que s'han sentit així perquè m'ho han dit", ha apuntat. Palomares ha justificat el fet de voler mantenir l'acta de regidor dient que es deu a tota la gent que el va votar i perquè "si ho fes aleshores (des del PP) posarien a algú altre al meu lloc per defensar totes aquelles coses que no hi acabo d'estar d'acord". En aquest suposat cas hauria representat la possible entrada del número quatre de la llista, Joan Menacho, que és cap d'administració del Col·legi Bell-lloc del Pla o bé de Josep Vidal, marxant de professió.

Estirabot de Veray

La cap de llista popular, Concepció Veray, ha volgut dir la seva respecte la sortida de Palomares del PP, gairebé 45 minuts després que aquest ho anunciés i quan ja s'havia passat a un altre punt de l'ordre del dia.

Amb tot, la popular ha dit que "avui és el primer dia que Palomares ha parlat no en nom del PP. El nostre grup no comprateix cap de les paraules que ha dit el regidor respecte al projecte polític que defensem i representem", ha asseverat malhumorada.