Mossos i Agents Rurals investiguen els autors de la pesca furtiva amb palangre a les Illes Medes

De moment s'han extren 500 metres de línia del fons marí

L’Àrea Central de Medi Ambient dels Mossos d’Esquadra ha obert una investigació, conjuntament amb el Cos d’Agents Rurals, per recopilar tota la informació disponible i poder determinar les circumstàncies concretes i autoria de pesca furtiva amb palangre que es va detectar aquest dimecres en una zona de màxima protecció mediambiental.

Els Agents Rurals intensificaran les actuacions de vigilància marítima nocturnes a la costa catalana després que dimecres al matí van ser alertats de pesca furtiva amb palangre pels vigilants de la Reserva Natural Integral Marítima del Parc Natural (PN) de les Illes Medes, dins del PN del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

Els membres del Grup de Suport Marí dels Agents Rurals es van desplaçar al lloc dels fets i van aixecar acta de tot allò que en un primer moment van observar i realitzar les persones que estaven fent submarinisme a la zona. 

Grups de bussos de dos centres de submarinisme van alliberar el palangre mentre feien les seves activitats esportives i van alliberar dels hams morenes i meros de grans dimensions. Algunes exemplars encara eren vius, però alguns ja havien mort. També van desmuntar uns 200 metres de fils gruixuts del palangre i 50 hams.

En aquests moments, hi ha diferents línies d’investigació obertes per part de l’Àrea Central de Medi Ambient del cos de Mossos d’Esquadra i el Cos d’Agents Rurals. Fins al moment s’han pogut extreure uns 500 metres de línia de palangre.