Banyoles dona el tret de sortida a les Festes d'Agost amb una quarantena d'actes

S'ha recuperat el correfoc, la cercavila i el Carnaval d'Estiu

De l’11 al 16 d’agost Banyoles (Pla de l'Estany) celebra les Festes d’Agost en les que s’hi han programat una quarantena d’activitats per a tots els públics, entre les que destaquen la recuperació del correfoc, la cercavila de gegants i el Carnaval d’Estiu. El tret de sortida el donarà el cantautor Guillem Roma amb un concert avui dijous des del Club Natació Banyoles.

La recuperació de propostes de cultura popular tradicional com el correfoc, les cercaviles i els castelleres són una de les grans novetats que presenta la programació d’aquest 2022. Aquestes activitats a causa de la pandèmia en els dos anys anteriors o bé s’havien suspès o s’havien vist alterades per la situació sanitària.

El Gran Correfoc d’Estiu del dissabte 13 recuperarà el recorregut habitual, tot i que hi haurà alguna modificació amb l’objectiu que la gent s’animi a posar-s’hi a dins. El divendres 12, també es recupera el Correfoc Txiqui, ambdues activitats amb l’organització de la colla de diables Gàrgoles de Foc.

El Carnaval d’Estiu, una de les activitats icòniques de les Festes d’Agost i que en els dos darrers anys no s’havia pogut celebrar, es tornarà a fer. Tindrà lloc el dissabte 13 d’agost a la nit amb una rua que sortirà de l’aparcament de Correus i que anirà fins al Parc de la Draga on hi haurà l’actuació de Maluks, una batalla de DJs amb DJ Nàtura i DJ Trapella i un final de festa amb el Comitè de DJ.

El divendres 15, dia de la Mare de Déu d’Agost, és quan es concentren gran part de les activitats i és quan es recuperarà la cercavila i el ball de gegants i capgrossos en el format tradicional, a partir de les 18:30h. Tancarà aquesta jornada la nit de concerts amb dos dels caps de cartell de les Festes: a les 22:30h el grup local Germà Negre i tot seguit l’Orquestra Maribel.

Més enllà d’aquestes activitats, també destaca la novetat d’una mostra de hip-hop i música urbana que es farà al parc de la Draga el divendres 12. La programació de les Festes d’Agost inclou també altres propostes culturals i familiars, la majoria de les quals gratuïtes gràcies a la col·laboració d’entitats i associacions del municipi. Es poden consultar tots els actes a www.festesbanyoles.cat i també a les xarxes socials