Tres detinguts, un d'ells menor, per robar cable de coure d'una granja a Peralada

Els lladres van tenir un accident de trànsit durant la fugida

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Figueres (Alt Empordà) van detenir el 8 d’agost a Llers, un home de 45 anys, una dona de 37 anys i un menor d’edat com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força. A més a l’home, i conductor del vehicle, se li atribueix un delicte contra la seguretat del trànsit per abandonament del lloc d’un accident.

Els fets van tenir lloc el dilluns al vespre, prop de les vuit, quan agents d’aquesta comissaria van ser avisats perquè s’havia produït un robatori amb força en una granja porcina de Peralada i els possibles autors havien fugit en un totterreny, enduent-se cable de coure.

Mentre feien recerca d’aquest vehicle els mossos van ser alertats que aquest havia causat una topada frontal amb un altre cotxe a Peralada, provocant-li danys, sense haver de lamentar cap víctima. Després havia abandonat el lloc de l’accident arrossegant molts metres del coure sostret que li penjaven d’una eslinga.

Els vigilants de Peralada van informar als agents que un vehicle totterreny havia xocat a la carretera C-252 contra un senyal de trànsit i havia deixat cablejat de coure enrotllat al peu d’aquesta senyal vertical reglamentària.

En una passera que travessa el riu Muga els mossos van veure marques de roderes d’un vehicle i petjades molles recents. En un camí a pocs metres d’aquest riu els mossos van localitzar una parella i dos menors d’edat.

El vehicle amb el qual havien perpetrat el robatori de coure i l’accident, va ser localitzat en direcció la població de Pont de Molins, a l’altre costat del riu, amagat i camuflat enmig d’una zona d’arbres. Just al costat hi havia l’eslinga encara amb alguna resta de cablejat elèctric.

Després de fer les comprovacions pertinents a la granja, els mossos van constatar que els autors havien trencat el carenat de la porta d’accés, havien arrencat més de 50 metres de cable elèctric deixant les instal·lacions, que compten amb 5.000 caps de bestiar, sense llum, ventilació ni corrent. Els danys i desperfectes ocasionats ascendeixen a més de 12.000 euros.

Els dos detinguts majors d’edat, ell amb nombrosos antecedents, seran citats properament per declarar davant l’autoritat judicial competent de Figueres. Respecte al menor d’edat, aquest ho farà davant la Fiscalia de Menors de Girona. L’altra menor d’edat que els acompanyava, i que tenia menys de 14 anys, va ser lliurada sota la tutela de familiars.