Retiren sis camions plens de deixalles acumulades a la Marca de l'Ham de Figueres

La Guàrdia Urbana hi ha realitzat diverses actuacions els darrers dies

L'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) ha endegat diverses actuacions al barri de la Marca de l'Ham després de les queixes que han protagonitzat alguns dels veïns les darreres setmanes. La darrera ha tingut lloc avui amb un dispositiu de neteja viària a la urbanització de Carles Corretger per part de Fisersa i la Guàrdia Urbana per tal de retirar la ferralla i voluminosos acumulats. S'han omplert sis camions de deixalles que s'han portat a l'abocador comarcal.  En el dispositiu els agents han identificat una persona que acumulava ferralla a la via pública.  

D'altra banda, dilluns un dispositiu amb suport caní a la Marca de l'Ham va obtenir com a resultat tres denúncies per tinença de substàncies, es va inspeccionar un bar, emetre una denúncia per conducció negligent i es van identificar onze persones.

Finalment, la Guàrdia Urbana ha protagonitzat un seguit de comprovacions i identificacions de vehicles en un solar del carrer Taure que s'utilitza com a zona d'aparcament. Es van denunciar quatre vehicles per estar estacionats més de 72 hores en el mateix indret i també per infraccions en matèria d'assegurances i ITV.

Amb aquests vehicles s'ha iniciat un expedient de turisme abandonat i transcorregut el termini legal seran retirats de la via pública. Aquesta mesura es pren després que l'ordenança municipal de circulació prohibeix estacionar en un mateix lloc més de 72 hores consecutives així com abandonar un vehicle al carrer.

Paral·lelament a aquestes accions, la Guàrdia Urbana, fa temps que està identificant les persones que viuen a les cases ocupades per seguir el procediment establert i es continua treballant amb els compromisos adoptats en una reunió celebrada la setmana passada entre els veïns del barri i l'alcalde accidental, Jesús Quiroga.