Palafrugell treballa en un protocol d'actuació en cas de punxades a l'oci nocturn

El consistori trasllada les molèsties veïnals per soroll als responsables de Costa Este

La Policia Local de Palafrugell (Baix Empordà), l'Espai Dona de Benestar Social i els Mossos d'Esquadra treballen en la redacció d'un protocol d'actuació en cas que hi hagi casos de punxades en locals d'oci nocturn. El document té tres parts. La primera d'elles, té a veure amb com actuar de forma preventiva i què cal tenir en compte per evitar futurs casos. En la segona hi ha les accions que cal seguir si es produeix una punció i la última es basa en l'acompanyament emocional i el recolzament psicològic de la víctima.

Aquest document s'ha començat a redactar després que el govern local s'hagi reunit aquesta setmana amb els responsables de la discoteca Costa Este que hi ha a Palafrugell. Arran de la trobada, ha sortit la proposta de fer un protocol d'actuació. Properament, el govern local també es reunirà amb la resta d'empresaris de l'oci nocturn per detectar altres necessitats.

Més enllà del protocol d'actuació que es farà dissenyat pels locals d'oci nocturn, la trobada entre l'Ajuntament de Palafrugell i els responsables de Costa Este també ha servit per parlar de les molèsties de soroll que han fet arribar els veïns. L'establiment s'adapta a la normativa de contaminació acústica. Tot i així els responsables es van comprometre en buscar alternatives que ajudin a reduir les molèsties.

A més, també s'han compromès voluntàriament a reduir el nivell de decibels de la música i el consistori farà un seguiment per comprovar si es compleix o no aquesta promesa. Per altra banda, intentaran instal·lar panells acústics o altres elements estructurals que ajudin a dispersar el so perquè no arribi fins als veïns.