Torroella de Montgrí debatrà la soberania fiscal

ERC donarà suport a la moció de la CAT-Torroella per la Independència

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'afegirà, si prospera la moció, a municipis com Campdevànol, Ripoll, Olot o Cassà de la Selva en declarar-se insubmís fiscalment i ingressar els impostos del tram estatal a l'Agència Tributària Catalana.
 
La llei preveu que els impostos s'han d'ingressar a una agència tributària. En aquest sentit és un gest perquè si s'ingressen a l'ATC, aquesta els traspassa a Madrid. Pel portaveu d'ERC, Josep Maria Rufí, 'es tracta, de fet, d'un pas simbòlic, però de denúncia a l'espoli fiscal al que ens té ofegat l'Estat espanyol'.

L'AMI celebrarà dilluns vinent una reunió executiva en què donarà directrius perquè els més de 650 municipis adherits concretin la sobirania fiscal. Per Rufí,  "formar part de l'Associació de Municipis per la Independència, tal i com és el cas de Torroella, no és un formalisme, sinó que és un compromís ferm per treballar per la sobirania nacional des de l'Ajuntament".
 
Tal com diu la moció que es portarà al ple, aquest és un acte completament legal, com ha quedat demostrat a partir dels ajuntaments que ja exerceixen la Sobirania Fiscal. Té la cobertura d’entitats municipalistes com l’Assemblea de Municipis per la Independència, que el 15 de febrer de 2013, reunida en assemblea, va aprovar per unanimitat que tots els municipis adherits comencin a exercir tot seguit, la Sobirania Fiscal per la qual passin a ingressar els impostos dels seus treballadors (IRPF) i IVA a l’Agència Tributària Catalana, en lloc de fer-ho a l’Agència espanyola. Això, ho podran fer per designació del Ple o per voluntat dels seus Batlles i equips de Govern.

La moció va ser presentada a través de CAT-Torroella per la Independència i es debatrà aquest dijous.