Uns 900 alumnes visitaran la llotja de peix de Blanes

Aprendran els oficis i el funcionament del port

A l’hora de dissenyar la Guia de Recursos Educatius que posa en marxa cada any el Departament d’Educació de l’Ajuntament de Blanes, s’està amatent a incloure activitats que puguin enriquir no tan sols la formació curricular dels alumnes, sinó també el coneixement de la història de la seva vila. És en aquesta línia que feia temps que hi havia el projecte d’incloure a la guia una visita guiada al Port i la Llotja de Blanes, perquè els alumnes poguessin conèixer millor tant aquesta zona com els oficis de mariner i pescador.

Al llarg de dos mesos està previst que visitin aquest la llotja i el port de Blanes prop de 900 alumnes procedents d’un total de 38 grups d’alumnes d’educació primària dels centres escolars de Blanes. Tots ells coneixeran els diferents oficis que hi ha relacionats amb la pesca, aprendran com funciona la llotja de Blanes, quin és el trajecte que fa el peix des que es pesca al mar fins que arriba cuinat a la nostra taula, la història marítima de la vila i la nova zona del port.

Les visites a la Llotja i el Port s’han organitzat comptant amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors de Blanes, que quan se’ls va proposar la idea de dur a terme aquest projecte, el va acollir molt positivament. La primera jornada ja es va fer ahir dijous, i està previst que les visites s’allarguin durant les properes setmanes fins a finalitzar el 30 de maig. Des del Departament d’Educació de l’Ajuntament s’ha destacat que, en relació a la resta d’activitats que s’ofereixen a la Guia de Recursos Educatius, la visita a la zona portuària ha tingut una gran demanda, possiblement perquè és la principal novetat de l’actual curs 2012-2013.

Igual que també s’ha fet amb les visites que s’han estat fent les darreres setmanes a l’Ajuntament de Blanes, s’han elaborat unes guies didàctiques perquè els alumnes puguin treballar el què han après i treure encara més rendiment. Aquestes guies, que inclouen preguntes relacionades amb els coneixements que hauran adquirit in situ, les podran omplir a la mateixa llotja, o bé a les aules quan hi siguin de tornada.

Durant tota la visita, els acompanyen treballadors de la confraria així com pescadors i mariners jubilats que s’han ofert com a voluntaris per donar totes les explicacions que faci falta als seus joves aprenents per un dia.