Platja d'Aro aprova la inversió de 150.000 euros per asfaltar diversos carrers

Els treballs han de durar dos mesos i s'actuarà sobre 13.543 metres quadrats

L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro (Baix Empordà) va aprovar definitivament el passat 27 de juliol el Projecte de millora de la pavimentació de diversos carrers del municipi dins la campanya "Asfalt 2022" i que demà arriba a l'últim dia per a presentar propostes en la licitació del projecte per a executar les obres que comptaran amb un pressupost de 149.843,62 euros (IVA inclòs). Els treballs estan previstos que comencin en el que resta d'any i tindran una durada de dos mesos, actuant sobre una superfície total de 13.543 metres quadrats.

Les zones escollides són catorze en total i es reparteixen al llarg dels nuclis de Platja d'Aro, Castell d'Aro i S'Agaró. Les obres consisteixen en el reforç del paviment de diferents carrers, mitjançant mescles bituminoses en calent, prèvia reparació del ferm si s’escau, i el posterior pintat de les marques viàries.

Els treballs es divideixen en dos grups, d'una banda el paviment que ha arribat a l'esgotament de la seva vida útil que ha provocat un desgast i deteriorament que deriva en un cloteig o disgregat del gra. D'altra banda, s'agrupa l'asfalt que ha quedat malmès per les arrels dels arbres, principalment pins mediterranis que provoquen el deteriorament. Aquest tipus de danys es concentren bàsicament en les zones del centre de Platja d'Aro, on hi ha una gran quantitat de pins.

El tipus d'actuacions a realitzar poden anar des de l'eliminació parcial i reposició del ferm fins a la reconstitució total en aquells casos on siguin necessàries actuacions de sanejament com ara on les arrels dels arbres han aixecat l'asfalt. En ambdós casos, s’inclou el trencament del paviment existent, tall amb disc, el fressat, i l’aixecament de les tapes de serveis quant sigui necessari, així com la càrrega i transport de runes al gestor autoritzat. També s'inclou la reposició de la senyalització horitzontal, pintura viària, afectada per les actuacions de reposició del paviment.

L'empresa guanyadora de l'adjudicació de les obres s'anunciarà passada la temporada d'estiu per, posteriorment, començar els treballs.