Vallter 2000 obrirà un cap de setmana més

Ha cedit a les demandes dels municipis de la Vall de Camprodon

L'estació ripollesa Vallter 2000 ha decidit obrir un cap de setmana més, de moment, després de rebre una bona afluència d'esquiadors aquest cap de setmana. En principi, l'estació tenia previst tancar les seves portes aquest diumenge però els municipis de la Vall de Camprodon van demanar que les instal·lacions es mantinguessin obertes perquè repercutiria positivament en l'àmbit econòmic de la zona. L'alcalde de Camprodon, Esteve Pujol, ressalta que és "una bona decisió" i que no entenien com altres estacions de Ferrocarrils de la Generalitat continuaven obertes mentre Vallter 2000 havia de finalitzar la temporada.

"Era difícil de digerir i més quan les instal·lacions tenien neu", ha afegit. El director de l'estació gironina, Enric Serra, ha explicat que les "pressions" dels alcaldes de la Vall de Camprodon no han influenciat en aquesta decisió. Segons Serra, només han tingut en compte si hi havia afluència d'esquiadors durant aquest cap de setmana i si valia la pena allargar la temporada set dies més. "Som una empresa cal mirar despeses i ingressos", ha assenyalat. Segons el director, durant aquest cap de setmana han passat uns 1.100 esquiadors per les instal·lacions ripolleses.

"Aquest dissabte va ser un dia fluixet però diumenge ha pujat molta gent", ha assegurat. En principi, l'estació tancarà durant la setmana i reobrirà les seves portes el cap de setmana. "Es preveu que pugin les temperatures i el pròxim diumenge decidirem - segons com estigui la neu i les condicions- què és el millor que podem fer", ha explicat. Tot i això, Serra ha explicat que ell "no s'atreviria a opinar a casa d'una altra persona" i ha recordat que Vallter 2000 es tracta "d'una empresa".

Tota aquesta situació va començar aquest passat divendres quan l'alcalde de Setcases, Carles Fernández, va demanar que l'estació no tanqués (tal i com estava previst) aquest diumenge. L'alcalde de Camprodon, Esteve Pujol, ha celebrat la decisió i ha assegurat que es tractava "d'un greuge comparatiu". "No enteníem perquè la Molina o altres estacions que també formen part de Ferrocarrils de la Generalitat havien d'estar oberta i Vallter 2000 tancada quan l'estació tenia un excel·lent estat de la neu", ha explicat. Segons l'alcalde això suposaria un "greuge comparatiu".

Pujol considera que és "bo" que l'estació es mantingui oberta una setmana més i vagi valorant cada set dies què fan perquè això repercutirà "positivament" en l'economia de la zona. "Nosaltres no demanàvem que estigués oberta fins un determinat dia sinó que es tingués en compte el bon estat de la neu i el fet que les instal·lacions repercuteixen directament en les empreses del voltant", ha apuntat.