Uns 28.000 visitants passen per la Fira Comarcal de Primavera de Campllong

La propera edició augmentaran el nombre d'expositors

La Fira Comarcal de Primavera de Campllong (Gironès) ha batut els rècords d'assistència dels últims anys amb 28.000 visitants. La fira ja es va estrenar aquest dissabte amb uns 8.000 assistents i amb competicions de burro català, concursos de paletes o una tractorada de tractors antics. Els plats forts d'aquest diumenge han estat els concursos de vaques frisones i gossos d'atura. Aquest certamen agrícola i ramader ha arribat a la 31a edició amb 230 estands, entre expositors i parades. L'alcalde de Campllong, Lluís Freixas, ha assegurat que el certamen "anirà a més" i augmentarà els expositors i els espais comercials en properes edicions.

El pressupost d'aquesta edició ha arribat als 75.000 euros. Des de fa anys, la Fira Comarcal de Primavera de Campllong s'ha convertit en un referent dins del món comercial, agrícola i ramader de les comarques gironines. L'any passat, el mal temps va deslluir el certamen però enguany, la fira ha batut rècord d'afluència de visitants arribant fins als 28.000 assistents. I és que a més del gran nombre de ciutadans que han volgut conèixer les novetats en el món agrícola, enguany també s'han superat tots els registres anteriors pel que fa al nombre d'expositors. Aquesta 31a edició ha comptat amb 230 estands - entre expositors i paradetes- de venda de productes artesans i espais comercials, de maquinària agrícola i industrial.

A més dels expositors, la fira acull tota mena d'activitats i dinàmiques com concursos de pintura i ratafia, mostres de bestiar, jardineria i d'oficis artesanals o competicions de burros catalans i gossos d'atura. Freixas ha assegurat que es tracta d'una fira "consolidada" amb un pressupost de 75.000 euros (altres anys s'havia arribat fins als 100.000) i que aporta molt de moviment a un poble que només té 525 habitants.

"Més de trenta anys a l'esquena són molts i les perspectives són bones tant en àmbit pressupostari com d'espais i voluntariat", ha assegurat. En principi, el batlle té previst ampliar el nombre d'expositors i espais comercials en les properes edicions. "Les activitats seran més o menys les mateixes perquè ja estan recollint un gran èxit", ha apuntat. "La gran sort que té la fira és l'organització i els voluntaris, té pressupost modest però es fa un treball increïble", ha assegurat. Només entre voluntaris que organitzen l'acte i els venedors són 2.000 persones.