El White Summer obre avui portes amb l'actuació d'Amadou & Mariam

El festival de Pals estarà obert fins el 28 d'agost

El White Summer de Pals (Baix Empordà), que enguany celebra el seu 10è aniversari, obre portes aquesta nit. Al llarg d'aquest mes d'agost oferirà música en directe de la mà d'artistes i DJ’s consolidats i emergents, proposades gourmet per a tots els gustos, una cuidada selecció de botigues efímeres i infinitat d'espectacles artístics i propostes d'entreteniment per a nens, convergiran de nou en els camps de la finca Mas Gelabert del 5 al 28 d'agost.

El 10è aniversari consolida una nova direcció amb Ariadna Barthe al timó -que substitueix a la seva mare i fundadora Miryam Cuatrecasas- i presenta una nova manera de conceptualitzar el format i contingut. El que va néixer per a ser un mercat d'estiu, s'ha convertit en un festival que combina música, arts escèniques, moda, gastronomia i entreteniment en un camp de pràctiques de golf.

El programa musical d'enguany pretén combinar artistes consolidats i talent emergent. A l'escenari White Summer hi pujaran noms com Amaia, Amadou and Mariam, Sen Senra, Los Manolos, Ramon Mirabet, Pol Batlle & Rita Payés, Maria Arnal i Marcel Bagés, Charlie Cunningham o Ferran Palau, Pau Roca, Miqui Puig a més de El Pot Petit i Dàmaris Gelabert, per al públic familiar. L'escenari Stars of Tomorrow, patrocinat per Momentos Alhambra, serà el lloc escollit per a descobrir nova música. Els DJ’s tindran el seu propi espai en el Soundwave Paradise de Catalana Occidente.

L'experiència gastronòmica és un altre dels ingredients clau del festival, que enguany ha confiat en All Those per a configurar una proposta variada i a gust de tots els paladars i en horari ininterromput de 18:00h a 00:00h. Un estiu més, es confirmen projectes com Artesans del Foc i les seves autèntiques pizzes artesanes, fetes al moment i cuinades al forn de pedra amb llenya d'alzina; o Yon Wang Xef i Cuina i els seus plats asiàtics.

Aquest també serà l'estiu d'estrena per a propostes com la del reeixit Bar Alegría, que aquest mes es traslladarà de Barcelona al Baix Empordà per a continuar oferint els coneguts platerets; la de Piel de Gallina, que faran viatjar pel món a través dels sabors de les seves receptes de pollastre fregit. També serà la primera vegada de Omu Japan, un projecte que ofereix gastronomia tradicional japonesa amb especialitat en Onigiris.

De nou, els foodtrucks seran presents al White Summer amb diverses opcions. El peix i marisc són les estrelles de La Pulponeta, que cuinarà divertits plats com el seu roll de polp amb maionesa de pebre roig, el lobster roll o l'entrepà de tataki de tonyina; la gastronomia mexicana estarà assegurada amb Cal Pastor Pastor Foodtruck, especialitzat en tacs i nachos; igual que l'argentina -amb tocs mediterranis- de Región Pampa Food Truck; tampoc faltaran les burgers, el pulled pork i les patates fregides, un clàssic de la mà de Laufer Street Food; o les opcions sense gluten de ByeByeBlat i M2 Gluten Free. Aquests restauradors es reuniran en la zona ‘Street Food'.

Pel que a les opciones dolces, All Those proposa com a gran novetat la premiada Sant Croi Gelats del pastrychef Albert Roca, gelats gourmet 100% artesans i elaborats amb productes de proximitat que li han merescut el premi de Millor Gelateria Artesana d'Espanya 2022. Entre els repetidors, les galettes i crepes de María una crep i La Creperie de Mariöne.

Per a degustar els plats es podrà escollir entre diferents espais repartits per tot el recinte, sent el ‘Family Feast’ el de referència per a les famílies i amics que vulguin asseure's en grup en àmplies taules.

Les entrades i l'abonament de temporada ja estan disponibles en pre-venda amb preu especial des de 8 euros. El preu de l'entrada d'un dia inclou l'accés al recinte del festival, a la programació musical de tots els escenaris i artística contemplades en aquest dia i al pàrquing. El preu de l'entrada de l'abonament inclou l'accés durant els 24 dies de festival.