Blanes recupera la neteja del fons marí després del Concurs de Focs

Els voluntaris han recollit un 10% de les deixalles i al setembre s'acabarà de retirar la resta

Una desena de voluntaris s'han submergit aquest divendres al fons marí al voltant de la roca de Sa Palomera de Blanes (Selva) per netejar part de les restes del material pirotècnic que cau a l'aigua durant el Concurs de Focs d'Artifici. Al llarg d'aquest divendres els submarinistes han nedat pels entorns des d'on es feien els llançaments pirotècnics i han aprofitat per fer una prospecció de com està la zona.

De fet, en aquesta neteja tan sols s'ha retirat un 10% de les deixalles que han caigut durant el certamen i es preveu que de cara al setembre es faci una nova campanya per abordar totes les restes de material que van caure al mar durant els llançaments dels focs.

La neteja d'aquest divendres a Blanes ha servir per planificar la que es farà de forma multitudinària a partir del mes de setembre i que es dividirà amb voluntaris que netejaran el fons marí i d'altres a la platja, donant suport als submarinistes. Aquest divendres hi havia vuit bussejadors que s'han repartit en els dos costats de la roca de Sa Palomera.

L'acció ha començat sobre les deu del matí i a partir de les onze els submarinistes han tornat amb bosses plenes de deixalles perquè els voluntaris que hi havia a la platja separessin tot el que s'havien anat trobant. Per altra banda, els voluntaris de terra també han aprofitat per conscienciar a tots els banyistes i persones que passaven pel passeig marítim per conscienciar-los de tota la brutícia que hi ha al fons del mar i la importància que té mantenir-lo net.

De fet, els bussejadors han trobat restes de material pirotècnic però també altres deixalles que llencen al mar alguns banyistes o des de les embarcacions. En neteges anteriors, els voluntaris s'havien trobat urnes, carrets del supermercat o trossos de bicicleta. Aquest divendres els submarinistes han retirat uns calçotets o un gerro d'alumini mig trencat.

Abans de llençar-ho, les persones que hi havia a la platja han ajudat a separar els residus en funció de la fracció que eren per després poder reciclar els materials correctament.