La música electrònica fa aparició al Amb So de Cobla de Palamós els propers dos dies

Les propostes tindran lloc avui i demà a la Plaça Josep Sarquella

La Plaça Josep Sarquella acull avui a les 22:00h el Festival Amb So de Cobla de Palamós (Baix Empordà) on es presentarà una de les propostes més trencadores de la sisena edició. ZA! & la TransMegaCobla està format per la MegaCobla –quartet de vents de cobla tradicional nascut d’un taller amb ZA! l’any 2018 i que aporta experiència i experimentació a parts iguals– i les Tarta Relena, jove duo de trans-folk que ha revolucionat l’escena catalana.

Ambdues formacions se sumen al multiinstrumentisme del duet compost per Papa Dupau i Spazzfrica Ehd per retratar la seva pròpia visió de la música mediterrània passada pel filtre de la distorsió (tan actual en termes cognitius, socials i identitaris) i la psicodèlia (tan inevitable en una realitat cada cop més accelerada i saturada). Així mateix, dissabte a la mateixa hora i el mateix lloc, el festival tancarà amb una altra proposta innovadora que aglutina el so de la cobla, la música electrònica i la dansa contemporània.

Coblism 2 és el segon treball discogràfic i projecte conjunt del productor musical del Rosselló, Raph Dumas, i la polifacètica Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona. Aquest projecte va més enllà i aprèn de l'experiència, aquest cop, sobradament coneguts, DJ i Cobla és fusionen en tots els sentits, la cobla passa per les mans de l'electrònica i el DJ amalgama colors i sentits en una lectura molt actualitzada del caminar de la Tradició. Coblism és un projecte que s'infla amb la tradició i l'orgull de la cobla, però també funciona a la pista de ball modern. És la lectura personal d’en Raph del so cobla, des de la perspectiva d'un DJ Productor.

Aquesta música tradicional es combina amb ritmes i grooves que s'esperaria trobar en un àlbum de música electrònica. Per tant, Coblism és un artista únic que combina dos segles de música catalana i la música electrònica.

Per l’ocasió estaran acompanyat per la companyia Cobosmika. Creada a Alemanya l’any 2000 per la palamosina Olga Cobos i l’eslovac Peter Mika, ha col·laborat amb reconegudes companyies com Rui Horta S.O.A.P Dance Theatre (Frankfurt), Russel Maliphant Company (London) o Ballet Gulbenkian (Lisboa). El repertori de la companyia es caracteritza per un llenguatge coreogràfic atrevit, explosiu i virtuós que combina la dansa amb la improvisació i afegeix elements de les arts marcials i el teatre físic.

Aquest projecte està inspirat per l’Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós, acollit i impulsat per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, gestionat per l’Ajuntament de Palamós, amb el suport de la Diputació de Girona i la col·laboració de la Confederació Sardanista de Catalunya.