Salt dona llum verda a l'empresa municipal que gestionarà l'aigua a l'àrea metropolitana

El plenari de Girona ja ha aprovat el canvi i el de Sarrià de Ter ho farà properament

L'Ajuntament de Salt (Gironès) ha aprovat el canvi de gestió del servei d'abastament, distribució i sanejament de l'aigua a la nova empresa municipal, Cicle de l'Aigua del Ter. Es tracta de l'empresa que substituirà Agissa en el servei d'aigua a Girona, Salt i Sarrià de Ter i que culmina tres anys del procés de municipalització.

Els regidors d'ERC, Junts i PSC han donat suport al punt, mentre que la CUP i Vox s'hi han abstingut. El canvi de gestió ja s'ha aprovat al plenari de Girona i ara falta que els regidors de Sarrià de Ter també hi donin el vistiplau.

Després que setze dels vint-i-un regidors de l'Ajuntament de Salt avalessin el canvi de gestió de l'aigua a la nova empresa municipal, Cicle de l'Aigua del Ter ja té llum verda per distribuir l'aigua entre els habitants en substitució del servei que prestava fins ara Agissa.

Es tracta de la culminació d'un procés d'uns tres anys de municipalització d'aquest servei. Amb l'aprovació es posaran en funcionament les noves tarifes, ja que les anteriors estaven vigents des del 2013. Tot i així, no es repercutirà l'increment de l'IPC dels últims deu anys. A més, s'inclou una tarifació més progressiva amb la bonificació del total de la factura per a famílies vulnerables.

Amb les noves tarifes es podrà fer una inversió anual de 867.000 euros en obres de manteniment de les instal·lacions i canonades. Això suposa dotze vegades més de la inversió que hi havia en els últims exercicis de l'antiga empresa mixta.

Es preveu que l'empresa supramunicipal comenci a funcionar a partir de l'últim trimestre d'aquest any i les noves tarifes es començaran a aplicar a partir de l'1 de gener del 2023.