Sant Feliu de Guíxols, primer municipi gironí en adherir-se a la campanya de ciberseguretat

El consistori ganxó participa en la proposta de Fengshui Digital

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) és un dels vuit consistoris impulsors de la campanya Fengshui Digital, que té com a objectiu formar als professionals que treballen a l’Ajuntament i la ciutadania en general en qüestions de ciberseguretat. Es tracta d’ una proposta que pretén facilitar la gestió de la informació, de les contrasenyes i de les incidències tecnològiques habituals, com pot ser la migració d’informació entre dispositius.

Des de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya (ACC), a través del programa d’Internet Segura del Centre d’Innovació i Competència en Ciberseguretat (CIC4Cyber) i amb la col·laboració de diversos ajuntaments, llança la campanya Fengshui Digital per difondre coneixements necessaris per enriquir la cultura de la seguretat digital de la societat catalana.

Des de la Generalitat consideren que l’estiu és un bon moment per endreçar les dades i la informació que s’ha anat acumulant, així com trobar maneres de protegir-les. El regidor d’Administració Electrònica de Sant Feliu de Guíxols, Josep Melcior Muñoz, assenyala que es tracta d’una campanya “important i necessària”, especialment en una època on el digital és “tan transcendent”.

“La veritat és que hem d’anar en compte amb el que tenim a internet i per això demanem consciència a la ciutadania, perquè cap de nosaltres està exempt”, destaca Muñoz. En aquest sentit, el regidor explica que des de l’Ajuntament ja han començat a fer algunes proves amb els treballadors.

A banda de la pàgina web, els materials també s’aniran difonent de manera periòdica a les xarxes de l’Ajuntament, d’Internet Segura i de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, i els podreu identificar a través de les etiquetes: #FengshuiDigital i #DadesSegures.

Els ajuntaments, difusors actius de la campanya

Sant Feliu forma part d’una llista de vuit municipis pioners en aquesta prova pilot. La resta de localitats són: Amposta, Manlleu, Molins de Rei, Mollerussa, Sant Sadurní, la Seu d’Urgell i Valls. Les viles que impulsem la campanya assumeixen un compromís de participació proactiva per a la millora contínua de la integració de la cultura de la ciberseguretat a la societat. Tot i això, la participació en el Fengshui Digital és oberta a tots els municipis de Catalunya i des de la Generalitat esperen que s’hi afegeixin ràpidament més localitats.