Un veí de Llançà cedeix part de la seva finca per a la construcció de la rotonda a l'N-260

Foment ha licitat la reforma d'aquest tram per uns 4 MEUR

Els passos previs per a permetre la construcció d'una rotonda a l'enllaç amb l'N-260 a l'entrada del municipi de Llançà (Alt Empordà) avancen amb la cessió gratuïta de la part d'una finca en favor de l'Ajuntament, el que ha de facilitar l'inici dels treballs.

Aquesta és una obra reivindicada des de fa anys en una cruïlla regulada per semàfor que uneix l'N-260 amb l'avinguda Europa i el carrer de l'estació, un tram que a l'estiu es torna problemàtic i que representa un risc afegit ja que en cas d'emergència la carretera està col·lapsada. El passat mes de febrer Foment va licitar la millora en un tram de 3,1 quilòmetres de longitud (entre els pk 15,3 i 18,4) que inclou la construcció de la rotonda amb un pressupost total de 3.978.063 euros.

La nova rotonda tindrà dos carrils de quatre metres d'ample i unes voreres d'entre 1,6 i 2,1 metres. Aquesta requereix la construcció de dos ponts mixtes per al pas de persones que aprofitaran part d'una estructura ja existent. Per a fer-la possible també ha estat necessària l'expropiació d'altres propietats, com ara una nau i el seu pati destinat a la venda i reparació de vehicles.

A la resta de trams de l'N-260 s'hi faran actuacions diverses com ara reforç del ferm, reposició de senyalització i instal·lació d'enllumenat. Les obres podrien començar a finals d'aquest any o inicis del 2023.