Campanya policial fins el 7 d'agost per garantir el compliment del límit de velocitat

Mossos d'Esquadra i Policies Locals faran controls aleatoris en diversos municipis

El Servei Català de Trànsit (SCT) coordinarà des d'avui i fins el 7 d'agost amb el cos dels Mossos d’Esquadra i les Policies Locals de diversos municipis, una campanya policial intensiva per assegurar el compliment dels límits de velocitat establerts.

A la campanya de controls de velocitat de l’abril passat es van imposar en una setmana un total de 26.869 denúncies, de les quals 26.858 van ser administratives i 11 penals. Això vol dir que es van denunciar de mitjana 3.838 conductors cada dia per excés de velocitat.

Al 2021, la velocitat inadequada va representar el 17.4% del total dels factors concurrents dels accidents amb víctimes en zona interurbana. Des de Trànsit asseguren que cal recordar com l'excés de velocitat a més de ser una causa directa de sinistres viaris, és un factor que incrementa la gravetat de les lesions. Destaquen la importància de la distància de seguretat per a evitar envestides per encalç i que una velocitat adequada permet controlar el vehicle davant qualsevol obstacle o imprevist a la via.

Finalment, el SCT recorda que des de l’entrada en vigor dels canvis en la Llei de trànsit el passat 21 de març, s’ha suprimit en els avançaments la possibilitat que turismes i motocicletes puguin superar en 20 km/h els límits de velocitat a les carreteres convencionals.