Sant Joan les Fonts recupera la casa de Can Viñolas per destinar-lo a un taller d'inclusió per fer paper

Els voluntaris d'un camp de treball internacional restauren el paviment

Can Viñolas de Sant Joan les Fonts (Garrotxa) tornarà a fabricar paper arran del taller inclusiu que hi obrirà l'associació Integra. El 25 de juliol un equip de monitors va visitar l'espai amb alguns voluntaris, que els van assessorar sobre els espais que fan falta per fabricar paper. En aquest taller de paper artesanal hi treballaran persones amb discapacitat intel·lectual i també col·lectius de risc. L'alcaldessa del municipi, Maria Vidal, ha explicat que es tracta d'una "iniciativa pionera" a la comarca.

L'edifici de Can Viñolas és de propietat municipal i durant aquest estiu ha gaudit d'un rentat de cara, gràcies a un equip de voluntaris del camp de treball internacional que s'ha fet a Sant Joan les Fonts. En aquest projecte hi han col·laborat joves arquitectes de diferents parts del món i s'han dedicat a restaurar el paviment de la casa.

Aquestes tasques s'han fet amb la supervisió d'un artesà i mestre d'obres locals. El terra s'ha reconstruït amb rajola ceràmica rústica a l'exterior i hidràulica a l'interior. El projecte ha respectat la trama, el dibuix, el material i el color del paviment original. Senzillament s'han canviat aquelles rajoles malmeses o que havien desaparegut.