Càritas va ajudar a 155 persones al llarg del 2012 a Salt

El Centre de Distribució d'Aliments de Salt ha distribuït 15.687 cistelles de menjar a 1.254 famílies

Càritas ha donat ajuda econòmica urgent a 155 persones durant el 2012 a Salt. Són diners que l'ONG proporciona per cobrir necessitats bàsiques urgents, majoritàriament relacionades amb la salut i l'habitatge. Segons la memòria, en total han proporcionat 380 ajudes a aquestes 155 persones. L'entitat també dóna assessorament professional a les famílies que no poden fer front a deutes hipotecaris o personals. Durant el 2012 han atès 10 famílies i han aconseguit dues dacions en pagament i dos refinançaments d'hipoteques. Salt també té un Centre de Distribució d'Aliments (CDA), una mena d'economat per a persones sense recursos. En un any ha distribuït 15.687 cistelles de menjar a 1.254 famílies.

Càritas de Salt ha comptat amb un pressupost de 113.543,43 euros corresponents a donatius, col·lectes parroquials, actes solidaris, robers i campanyes de premsa. La memòria econòmica no inclou els 15.000 euros que el Consorci de Benestar Social de Salt Gironès ni els 21.000 euros que l'Ajuntament de Salt aporta al CDA perquè també formen part de la memòria econòmica del conjunt de la diòcesi.


A l'altre costat de la balança hi ha les despeses. En total, Càritas Salt ha destinat 113.730,37 euros, la major part dels diners destinats a projectes i serveis.

Càritas proporciona ajudes puntuals, de caire excepcional, per cobrir necessitats bàsiques urgents. L'ONG ha donat 380 ajudes econòmiques a 155 persones. En l'àmbit d'ajudes i suport econòmic, Càritas també ofereix assessorament professional i acompanyament a famílies que no poden fer front a deute hipotecaris o a crèdits. En aquest servei han atès 10 famílies, han aconseguit dues dacions en pagament i dos refinançaments de la hipoteca.

En matèria d'habitatge Càritas també ofereix un lloc on viure de forma temporal a dones amb o sense fills al seu càrrec i que es troben en situació de precarietat socieconòmica extrema. És un projecte conjunt entre Girona, on hi ha 4 pisos, i Salt, on hi ha 2 pisos més. A Salt han acollit nou dones i nou menors del total de 31 adults i 27 menors que han fet ús del servei.

L'entitat també participa en la gestió del Centre de Distribució d'Aliments (CDA). A Salt que té com a objectiu pal·liar les necessitats bàsiques d'alimentació de famílies amb problemes econòmics. Durant el 2012, han distribuït 15.687 cistelles de menjar de 16 a 20 quilos a 1.254 famílies, en total 4.316 persones.

En relació a l'assessorament jurídic a immigrants, Càritas ha ofert orientació, assessorament legal i suport jurídic sobre temes relacionats amb estrangeria a 518 persones en 933 visites, 354 per temes relacionats amb l'arrelament i 99 amb la renovació de permisos.

Càritas també treballa per pal·liar la solitud de les persones grans amb pocs recursos i, per això, ofereixen la companyia de voluntaris a domicilis, a residències o al Parc Hospitalari Martí i Julià. Han atès 4 avis a domicili, 18 a residències i un grup d'animació a la residència les Vetes. En total, han acompanyat 16 dones, 5 homes i un matrimoni.

Mitjançant el programa Apadrina un avi, posen en relació joves estudiants i persones grans per fomentar la relació intergeneracional. El projecte ha posat en contacte 12 joves d'ESO i 4 de l'UdG que visiten quinzenalment els avis a Les Vetes, la Nostra Llar i el sociosanitari del Santa Caterina.