Els Mossos investiguen una punxada a una noia en un local de Girona

La jove va acudir ahir al vespre al Trueta de Girona

ACTUALITZAT 17:37h | Una noia va acudir ahir al vespre a l'Hospital Josep Trueta de Girona després de sentir un acusat malestar que arrossegava des de la nit del dijous, quan va sortir de festa en una sala ubicada a tocar del riu Onyar de Girona segons han confirmat fonts dels Mossos d'Esquadra que assenyalen podria ser víctima d'un nou cas de punxada en l'àmbit de l'oci nocturn.

La jove es va adreçar al centre hospitalari pels voltants de les nou del vespre i posteriorment va interposar una denúncia a la comissaria de Santa Caterina, on la Unitat d'Investigació se n'ha fet càrrec. Aquest es tractaria del primer succés a Girona després que a Lloret de Mar s'acumulen fins a dotze denúncies en total on les víctimes són totes noies.

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha fet una crida a la calma i ha anunciat que el Govern actualitza els protocols per atendre les víctimes. "Davant les punxades ocorregudes en espais d'oci, el Govern fa una crida a preservar la calma i posar en pràctica la cura col·lectiva", ha assenyalat Verge en un fil a Twitter. La consellera d'Igualtat i Feminismes també informa que la Generalitat ha decidit actualitzar els protocols sanitaris per atendre adequadament les persones afectades i així donar una resposta "coordinada, integral i eficient" a la problemàtica generada, i igualment ha recordat que s'ha intensificat la vigilància policial arreu de Catalunya.

"Si has notat una punxada: fes cas de les teves sensacions, demana suport a les teves amistats o espais habilitats. Evita anar a casa directament i acudeix a un centre sanitari acompanyada. I en cas d'emergència sanitària o policial, truca al 112", són les tres principals recomanacions de Verge.  

En paral·lel, la consellera d'Igualtat i Feminismes reclama responsabilitat a l'hora d'informar sobre els fets i així preservar la llibertat sexual i no contribuir a crear "un clima de terror sexual". "Calen missatges informatius però no alarmants, amb cura, sense morbo i sense responsabilitzar les víctimes", ha sentenciat Verge, que igualment ha apuntat que en els 17 casos de punxades que s'han denunciat a Catalunya "no s'han produït agressions sexuals".