Detinguts dos joves a Banyoles per comprar grans quantitats de tabac amb targetes clonades i robades

Els arrestats van adquirir de manera fraudulenta 125 cartrons a Porqueres

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Banyoles (Pla de l'Estany) van detenir el dia 18 de juliol dos joves de 24 i 25 anys, com a presumptes autors d’un delicte d’estafa i un d’ells a més, per un delicte d’usurpació de l’estat civil.

A mitja tarda del 18 de juliol efectius d’aquesta comissaria es trobaven fent patrullatge preventiu quan van ser alertats per adreçar-se fins un estanc de la població de Porqueres, ja que dos homes havien comprat una gran quantitat de tabac i havien pagat a través d’un telèfon mòbil però amb diverses targetes.

Els dos joves van insistir en voler comprar més tabac, però no els en van vendre més davant les sospites que podria tractar-se d’una transacció fraudulenta. Gràcies a la col·laboració ciutadana, els agents van localitzar un cotxe estacionat a les immediacions de l’estanc amb els dos joves al seu interior.

Els mossos els van identificar i van escorcollar el vehicle. Al seu interior van localitzar 125 paquets de tabac, cigarretes electròniques, 6 telèfons mòbils amb els seus corresponents cables per carregar-los i diverses targetes SIM. També els van trobar dues gorres. De cap dels objectes en van poder acreditar la seva lícita procedència ni aportar cap factura. Els mossos investiguen l’origen i propietat d’aquests telèfons mòbils d’alt cost.

Els agents els van detenir perquè van constatar que havien pagat la compra a l’estanc, que ascendia a uns 480 euros, amb un telèfon mòbil d’alta gamma a nom d’una altra persona que a més tenia introduïdes diverses targetes que eren clonades i/o sostretes.

A un d’ells a més se li atribueix un delicte d’usurpació de l’estat civil perquè portava un permís de conduir d’una altra persona amb el qual es va acreditar. Els detinguts, sense antecedents, van passar el dia 20 de juliol a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.