La Policia Local de Castelló d’Empúries adquireix un radar mòbil per controlar la velocitat al municipi

Se suma a mesures com els reductors de velocitat o els panells lluminosos

La Policia Local de Castelló d’Empúries (Alt Empordà) posa en marxa a partir d'avui un radar mòbil amb l’objectiu de reduir les infraccions de velocitat que es produeixen al municipi. Amb aquesta campanya de control de velocitat, es pretén conscienciar als conductors per tal que respectin la velocitat a la qual es pot circular per les vies urbanes del terme municipal.  Aquest dispositiu que es posa en funcionament, se suma a altres mesures ja existents com els reductors de velocitat o els panells lluminosos que informen els conductors de quina és la seva velocitat i de quan superen els límits.

La incorporació d’aquest radar mòbil reforçarà la vigilància en alguns punts problemàtics del municipi, on s’ha detectat que sovint es cometen infraccions i sancionarà aquells vehicles que superin els límits de velocitat. Tal com ha explicat Salvi Güell, alcalde de Castelló d'Empúries, "els carrers d'Empuriabrava són amples i llargs i la gent tendeix a córrer" i ha avançat que "aquesta és una nova mesura que es posa en marxa, però a més estem treballant en la licitació d'un radar fix que també ajudarà al control de la velocitat".

Per la seva banda, Youssef Garj, cap de la Policia Local del Castelló d'Empúries, ha comunicat que "s'iniciaran aquests dispositius de forma més aleatòria ara a l'estiu però, a partir de setembre, que es comença a estabilitzar més la població, es farà amb una periodicitat ja establerta i en les vies que suposin major problemàtica". També ha informat que aquest dispositiu "es complementarà amb altres mesures de seguretat tant viària com de seguretat ciutadana" per intentar reduir  les infraccions de velocitat.

Juntament amb el consum de drogues i alcohol i les distraccions mentre es condueix, la velocitat és un dels factors que més habitualment coincideixen amb els accidents de trànsit.