Arbúcies dona avui el tret de sortida a la Festa Major

L'Associació de Geganters i Grallers són els escollits per fer el pregó

La Festa Major d’Arbúcies (Selva) arrenca avui i s’allargarà fins al dilluns 1 d’agost i ho farà amb tots els imprescindibles de la celebració: el campionat de botifarra, el pregó, les barraques, la festa de l’escuma, el gran concert de Festa Major i els balls de nit, entre d'altres.

Els actes començaran al matí amb el tradicional torneig de petanca, que enguany tindrà lloc a la nova Llar de Jubilats, al carrer Estenedor, 44. Aquest any també s’han pogut recuperar les actuacions a la Casa de Repòs, que seran a les quatre de la tarda. A la mateixa hora, però a la nova Llar de Jubilats, campionat de botifarra. Les activitats seguiran a dos quarts de set la tarda amb la IX Trobada de Corals amb la participació de la Coral Can Blat, de Sant Hilari Sacalm; de la Coral Tot Cor, de Lloret de Mar; de la Coral Rosó, d’Osor; de la Coral de l’Esplai de la Caixa, de Caldes de Malavella, i de la Coral Veus Solidàries, d’Arbúcies.

L’acte inaugural de la Festa Major, el pregó, enguany anirà a càrrec de l’Associació de Geganters i Grallers d’Arbúcies, i també hi actuaran alumnes de l’Escola de Música, de l’Escola de Dansa d’Arbúcies, del Club Patí Arbúcies i dels grups de funky de la Regidoria d’Activitat Física i Esports. I, a dos quarts d'onze de la nit, a la zona de barraques concerts amb Afterglow,  La Loca Histeria i dj Weah.

Dissabte 30 de juliol, les activitats començaran amb la sessió d’anellament d’ocells al Prat Rodó a partir de 2/4 de 10 del matí; la festa de l’escuma a la plaça de la Vila a dos quarts de dotze del migdia; la inauguració de l’exposició Art X Arbúcies, a dos quarts d'una de la tarda al Museu Etnològic del Montseny; i el dinar de colles joves a les 2 de la tarda a Can Cassó. A la tarda seguiran amb la plantada de gegants a dos quarts de sis de la tarda la plaça de la Vila i, a les 6 a la mateixa plaça, espectacle infantil amb Tonietti trio, tren de cançons. A l’acabar, cercavila gegantera. Mentrestant, hi haurà el correbars organitzat des de Festes Joves. A la nit, a partir de dos quarts d'onze a la zona de barraques, concerts amb les actucions de Gwrando NP, Banda Biruji i Dj Ciskela. I, a partir de les onze a Can Cassó, ball amb Xarop de nit.

El diumenge 31, a les deu del matí hi haurà la passejada guiada Itinerari Rusiñol. Inscripcions i informació a La Gabella. (Tel. 972 86 09 08). I, a les dotze del migdia, a la placeta dels Bosquerols, Contes de Festa Major. Els actes seguiran a les 6 de la tarda a la plaça de la Vila amb el Bingo de Festes Joves i la festa Holi a la zona esportiva de Can Pons. A les set de la tarda també hi haurà dues activitats: el gran concert de Festa Major amb l’Orquestra Metropol a Can Cassó, i una passejada guiada per la riera d’Arbúcies que acabarà amb la representació de la Llegenda de la dona d’aigua a càrrec d’H6 teatre. Al vespre, a partir de les 10, ball de Festa Major amb la Metropol a Can Cassó i, a dos quarts d'onze de la nit a la zona de barraques, concerts amb Molotov Band, La Tropical i Savage dj.

Finalment, l’últim dia de la Festa Major, el dilluns 1 d’agost, tornarem a tenir la festa aquàtica a les piscines municipals, de dos quarts d'onze del matí a dos quarts de dues de la tarda. Posteriorment, a les sis al Prat Rodó, tornaboda i audició de sardanes amb la Cobla L’Arbucienca i, a dos quarts de set de la Vila, espectacle familiar Els superherois. Per acabar, a dos quarts d'onze de la nit, teatre de Festa Major amb Una nit amb el Mag Lari. Les entrades es poden comprar online.