Banyoles programa unes Festes d'Agost amb una quarantena d'actes sense restriccions

Se celebrarà de l’11 al 16 d’agost

L’Ajuntament de Banyoles (Pla de l'Estany) ha presentat avui la programació per a les Festes d’Agost d’enguany, que se celebraran de l’11 al 16 d’agost. La programació inclou una quarantena d’actes per a tots els públics. Guillem Roma, Germà Negre, Fetus o l’Orquestra Maribel seran els caps de cartell d’una programació que recuperarà les activitats de cultura popular tradicionals de les Festes d’Agost amb els correfocs, cercaviles i castellers, així com el Carnaval d’Estiu, a més de ballades, circ i sardanes. La principal novetat serà l’estrena d’una mostra de hip-hop, que es farà al parc de La Draga.

La presentació de les Festes d’Agost s’ha fet aquest matí en una roda de premsa a la biblioteca de l’Ajuntament de Banyoles. El regidor de Festes, Miquel Cuenca, ha destacat que “estem molt contents de poder recuperar plenament la nostra festa petita després que en els darrers dos anys l’hem hagut de fer amb restriccions”.

Miquel Cuenca ha afegit que “de la quarantena de propostes programades, la majoria seran gratuïtes” i ha remarcat que “hem treballat per dissenyar activitats i espais de trobada on es puguin barrejar tot tipus de públics i edats, amb dos epicentres principals – el Parc de la Draga i la plaça Major- però amb activitats en diferents espais de Banyoles”.

Per la seva banda, el tècnic de Festes de l’Ajuntament, Xavi Casadevall, ha destacat de la programació “poder recuperar activitats de cultura popular com el correfoc, els castellers o les cercaviles sense restriccions, a més dels Carnaval d’Estiu que en els darrers dos anys no s’havien pogut programar”.

Programació

A més del concert de Guillem Roma, que es farà el dijous 11 d’agost al Club Natació Banyoles, la programació de les Festes d’Agost inclourà les actuacions de The Penguins, Fetus, Germà Negre i Orquestra Maribel. També s’estrenarà com a novetat una mostra de hip-hop i rap que es farà al Parc de la Draga i que inclourà grups consolidats i emergents de les comarques gironines i amb la participació del grup convidat Cookah P & Boom Boom Fighters.

En l’apartat musical, hi haurà també concert de música clàssica al Claustre del Monestir amb Clara Pouvreau; sardanes, balls i havaneres, que com cada any posaran el punt i final de les Festes d’Agost.

Carnaval d’estiu

Una de les novetats d’aquesta edició serà la recuperació del Carnaval d’Estiu que, després de dos anys sense poder-se celebrar, es farà el dissabte 13 d’agost a la nit. Començarà amb una rua que sortirà de l’aparcament de Correus i que anirà fins al Parc de la Draga on tindrà lloc l’actuació de Maluks, la batalla de Dj amb Dj Nàtura i Dj Trapella i el Comitè de Dj.

De la programació de les Festes d’Agost, destaca també la recuperació dels correfocs, tant el Correfoc Txiqui i el Gran Correfoc d’Estiu, amb la colla de diables Gàrgoles de Foc; i la Diada Castellera amb la Colla Castellera Esperxats de l’Estany. També es farà la cercavila de gegants i capgrossos en el format tradicional.

Pel que fa al públic familiar, també es podrà veure l’espectacle ‘Qué buen día!’ de Maite Guevara al paratge dels Desmais; teatre d’humor clown amb ‘Les vacances de Madame Roulotte’ de la companyia La Bleda; l’espectacle itinerant ‘Pista, si us plau!’ de la companyia Pentina el gat i una matinal de tallers i jocs per a tota la família al Barri Vell.

Visites guiades, jornada de portes obertes al Museu Darder, la 84a edició de la Fira del Cop d’Ull i exposicions completen la programació de les festes que es pot consultar al web festesbanyoles.cat

Cartell

La presentació de les Festes d’Agost ha permès també presentar el cartell de les festes elaborat per la dissenyadora banyolina Anna Bosch. Partint de dos elements principals, el mes d’agost i la ciutat de Banyoles, Bosch ha dissenyat un cartell festiu, fresc i ple de colors on l’aigua de l’Estany encomana un agost per gaudir de les festes d’estiu a l’aire lliure.

La programació de les Festes d’Agost és possible gràcies a la col·laboració de l’Agrupació de Barraques, l’Associació Banyoles Comerç i Turisme, els bars i restaurants de la plaça Major, la Colla Castellera Esperxats de l’Estany, el Club Natació Banyoles, la Colla de Gegants i Capgrossos, la Comissió de Festes del Barri de Sant Pere, el Comitè de Banyolinades, l’Escola de Natura, el Foment de la Sardana, les Gàrgoles de Foc, Joventuts Musicals de Banyoles, Tabitum (Joves de Camós) i T Tela Banyoles.