Roses instal·larà dispositius anti-gavians als equipaments públics

L'objectiu del consistori és reduir les molèsties que causen als vianants

Els problemes més comuns derivats de la presència de gavians a les poblacions costaneres (embrutiment de teulades i terrats, sorolls, etc) es produeixen durant la primavera, en època de reproducció, ja que les aus trien habitualment els terrats dels edificis per fer el seus nius. A més, el fet que es tracti d’una espècie molt territorial durant la reproducció, pot provar vols rasants o agressions en cas que algú s’apropi a les immediacions dels nius.

Davant aquesta problemàtica, l’Ajuntament està impulsant una campanya de vigilància i control d’aquestes aus per evitar situacions que provoquin problemes als ciutadans. En aquests moments s’està ultimant la col·locació de mesures d’exclusió (filats, punxes, ...) en punts conflictius, per tal d’evitar la posta d’ous i la seva cria. Els edificis on s’estan instal·lant els dispositius són els equipaments públics, com ara ajuntament, escoles, teatre municipal, biblioteca, llars infants, poliesportiu, Policia Local, oficina de Turisme, etc.

Paral·lelament, tot i que l’Ajuntament no pot intervenir en edificis privats, l’Àrea de Medi Ambient ha posat també a disposició de comunitats de veïns i particulars un servei d’assessorament amb empreses especialitzades. D’aquesta manera, els usuaris que ho sol·licitin rebran una primera visita subvencionada, on se’ls informarà de les mesures a adoptar per solucionar la presència d’aus en els seus terrats. El cost de les actuacions que siguin necessàries en cada cas correran a càrrec dels particulars.

El conjunt d’aquestes actuacions impulsades per l’Ajuntament estan cofinançades per l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona- Dipsalut.