Troben un cultiu de marihuana amb 967 plantes en un bar de Figueres

Els Mossos d'Esquadra han detingut al responsable de l'establiment

Un operatiu conjunt de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra ha desmantellat un cultiu amb 967 plantes de marihuana en un bar de Figueres (Alt Empordà) i n'han detingut el responsable, un home de 24 anys segons ha pogut saber El Gerió Digital i han confirmat fonts policials. El descobriment és fruit d'una investigació que va començar a mitjans d'aquest mes després que la Guàrdia Urbana sabés que al local Pirámide Shisa Bar Chillout, ubicat al carrer Rentador, hi podria haver una plantació 'indoor'.

Els agents van detectar que tenia un elevat consum d'electricitat i que estava connectat de forma fraudulenta a la xarxa elèctrica de distribució. La policia hi va entrar dijous passat a les tres de la tarda i hi va localitzar el cultiu distribuït en un soterrani que estava ocult entre el mobiliari amb 605 plantes i una habitació del primer pis, amb 362 plantes més. A la plantació del soterrani s’accedia per una obertura oculta entre el mobiliari de l’establiment, per tal de dificultar la seva localització.

En les dues estances hi havia una infraestructura perfectament muntada per tal d'afavorir el ràpid creixement de les plantes. En total, van comissar 54 làmpades, 54 transformadors, 3 filtres de carbó, 18 ventiladors i 8 aparells d'aire condicionat.

Els agents van detenir l'encarregat de l'establiment que, presumptament, gestionava les plantacions, per un delicte contra la salut pública i un de defraudació de fluid elèctric. En l'escorcoll, la policia també li va trobar una defensa elèctrica. Per això, el van denunciar per tinença il·lícita d'armes. L'arrestat va passar dissabte a disposició judicial.