Fira de Girona estrena una activitat dedicada als gossos

Dogshow inclourà exhibicions i jocs esportius

Fira de Girona estrenarà el Dogshow, una nova activitat dedicada als gossos. El Dogshow es farà del 5 al 7 d’abril i inclourà campionats d’Agility, exhibicions i jocs esportius, a més d’una fira comercial. L’activitat central del Dogshow serà l’Agility Championship – IFCS 2013 que, per primera vegada, se celebra a Girona.

Es tracta d’una competició on el més d’un centenar de gossos participants hauran de demostrar les seves dots físiques i d’agilitat, la compenetració que tenen amb el seu guia i la capacitat que tenen per obeir ordres.

En la prova, organitzada per la Federació Espanyola d’Agility i l’Agility Club Girona, hi prendran part gossos procedents d’Holanda, Bèlgica, Itàlia, Regne Unit, Rússia, Austràlia i els Estats Units, a més de diferents punts de l’estat espanyol com Galícia, Astúries i València, de Catalunya i del club gironí organitzador. “D’aquesta competició sortiran els campions d’Europa de les diferents modalitats”, segons ha explicat Lluís Ciurana, president de la Federació Espanyola d’Agility i Educació Canina, FEAEC.

L’Agility Championship – IFCS 2013 s’iniciarà el dijous 4 a la tarda amb la primera màniga on, els gossos participants que no facin cap falta ni cap refús, és a dir, que compleixin totes les proves del circuit, es classificaran automàticament per participar al campionat que es farà del 23 al 27 d’octubre a Murfreesboro (Tennessee). Fins diumenge, cada gos participant haurà de fer entre 5 i 9 mànigues, depenent de si competeix a nivell individual o ho fa per equips. El darrer dia de la competició serà per al campionat intercontinental, que enfrontarà Europa i Estats Units.