Lloret de Mar vol crear un servei de bicis elèctriques per reduir desplaçaments en cotxe

El municipi desenvoluparà la xarxa de carrils bici per millorar la connectivitat a dues rodes

Amb l'objectiu d'augmentar el transport actiu i sostenible, l'Ajuntament de Lloret de Mar (Selva) està dissenyant un servei de bicis elèctriques d'ús compartit. Ho farà a partir d'una ajuda dels fons europeus Next Generation que han donat al municipi i que implica tirar endavant aquest servei en els propers tres anys.

L'alcalde, Jaume Dulsat, ha recordat que el municipi de Lloret compta amb diversos trams de pendent i per això han optat per fer un servei de bicis elèctriques que "ajudin a la gent a pedalar en les pujades" però que permetin a veïns i turistes desplaçar-se pel municipi amb aquest "transport actiu". Un dels usos que podria tenir seria el d'apropar els clients d'hotels més allunyats de la costa fins a les diferents platges que hi ha sense necessitat d'agafar el cotxe.

Dulsat ha recordat que aquest servei ja existeix en d'altres ciutats com ara Barcelona o Girona, tot i que a Lloret de Mar aquesta xarxa serà exclusivament amb vehicles elèctrics. Conjuntament amb aquest nou servei, el consistori ha rebut una altra ajuda europea per millorar la connectivitat en bici amb el desplegament de nous carrils. Aquesta infraestructura s'haurà de construir en els propers tres anys amb l'objectiu de millorar la connectivitat amb dues rodes en aquesta destinació turística.

El consistori de Lloret de Mar s'ha mostrat compromès en reduir la presència de vehicles de motor en el municipi i per això des d'aquesta temporada turística han optat per obrir un aparcament dissuasiu a l'entrada del municipi (al costat del parc aquàtic Water World). Aquest aparcament té una capacitat per a més d'un centenar de busos i també cotxes. A més, és un aparcament vigilat les 24 hores i gratuït.

Tots els vehicles que aparquin en aquest nou recinte podran utilitzar la xarxa de busos municipals que els connectarà amb qualsevol punt de Lloret de Mar sense la necessitat d'agafar el cotxe. En paral·lel, el consistori també ha sumat tota l'oferta d'aparcaments públics i privats que hi ha al municipi en un portal web de reserves. D'aquesta manera, els visitants que vinguin a Lloret de Mar de vacances podran reservar prèviament una plaça a través d'una pàgina web i "no hauran de fer mil voltes" amb el cotxe buscant un lloc, amb la contaminació que això implica.