Lloret de Mar celebra la diada de Santa Cristina sense restriccions

Al matí ha tingut lloc la processó marítima i a la tarda el Ball de la Plaça

Lloret de Mar (Selva) ha celebrat avui la diada de Santa Cristina, que ha començat a primera hora del matí amb la passada dels obrers de Santa Cristina pels carrers principals de la vila per anunciar la sortida de la processó, a les 7:30 h, i la tradicional processó marítima des del temple parroquial de Sant Romà fins a la platja de Santa Cristina per mar.

Posteriorment s’ha celebrat la regata de llaguts S’Amorra Amorra i el tradicional estofat tradicional ofert als mariners, vogadors i autoritats convidades a la sortida de la missa a l’ermita de Santa Cristina. En total, es serveixen prop de 1.000 racions.

Jaume Dulsat, alcalde de Lloret, ha remarcat que aquest any hi ha “moltes ganes” de viure les diferents propostes programades “en l’any de la represa definitiva de la Festa Major, sense restriccions d’aforament ni al Ball de Plaça ni als concerts”.

A les 19.30 h, a la plaça de la Vila, s’ha celebrat el tradicional Ball de Plaça o Dansa de les Almorratxes, que enguany ha recuperat l’aforament de prop de 600 cadires. Les quatre obreres han estat Cristina Batlle, primera obrera, que ha ballat amb el ballador Romà Martí; Maria Melet, segona obrera, que ha ballat amb el ballador Gerard Simeon; Gemma Carbonell, tercera obrera, que ha ballat amb el ballador Romà Zapata, i Marina Urpí, quarta obrera, que ha ballat amb Pol Solé.

A la processó marítima enguany hi han participat el conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró, el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, l’exconseller i Secretari General de Junts per Catalunya, Jordi Turull; Marta Vilalta, Secretària General d’Esquerra Republicana i portaveu del grup parlamentari; el diputat Jordi Orobitg (ERC) i la diputada Antònia Batlle (JxCAT).