Sebastián Yatra inaugura Cap Roig a ritme de reggaeton i pop llatí

El festival arranca amb més del 80% de les entrades venudes

El colombià Sebastián Yatra ha inaugurat aquest divendres a la nit el festival Jardins de Cap Roig de Calella de Palafrugell (Baix Empordà). Ho ha fet a ritme de reggaeton, pop llatí i balades i ha rendit el públic als seus peus. El concert forma part de la gira Dharma, ha exhaurit totes les entrades i ha estat l'últim que el colombià farà aquest any a Catalunya.

Yatra ha delectat els fans amb un espectacle de dues hores durant el qual ha fet un repàs a grans èxits com 'Traicionera', 'Pareja del año' o el hit del moment, 'Tacones rojos'. El festival arranca amb més del 80% de les entrades venudes i, com el de Yatra, deu dels dinou concerts programats han penjat el cartell de complet.

"M'encanta dir això: Bona nit Catalunya! Per a mi és un honor immens obrir aquest festival però em venen ganes d'estar amb vosaltres aquí a baix". Així s'ha dirigit Sebastián Yatra per primer cop al públic que ha omplert la primera nit del festival de Cap Roig. Amb energia, ritme i fent ballar pràcticament des del minut zero, el colombià ha obert foc amb Melancólicos anónimos i, quasi sense temps de respirar, ha enllaçat amb Modo Avión mentre es movia d'un costat a l'altre de l'escenari acompanyats dels ballarins.

I, de sobte, tot s'ha tenyit de vermell per donar pas al seu hit del moment. "Qui es vol posar els talons vermells?", ha dit Yatra arrancant aplaudiments i xiscles del públic que ja sabien que la següent cançó que venia era Tacones rojos. Primer moment de la nit que el públic s'ha posat dempeus per ballar tota la cançó.

Després d'acabar de trencar la pista de ball amb un dels seus grans èxits, Traicionera, Sebastián Yatra ha donat pas a al moment més íntim de la nit. Ell sol al piano ha resseguit algunes de les seves balades més emotives i han estat les parts del concert (les dels temes mes romàntics i lents) durant les quals més s'ha comunicat amb el públic de Cap Roig entre cançó i cançó i fent algunes reflexions personals . "Tots tenim algú en qui pensar amb aquesta cançó", ha introduït abans de començar a tocar Como mirarte i a cantar les primeres frases: "No em surten les paraules per expressar-te que t'estimo, no sé com explicar-te allò que em fas drnyit". Han seguit Contigo, la cançó que canta amb Pablo Alborán, i Devuélveme el corazón: "Si tenen algú que se'n va anar però mai se n'anirà, encenguin una llum en aquest moment i cantem junts aquesta cançó".

Després del moment més roquer amb la banda formada per guitarra, baix, bateria i teclat, Sebastián Yatra ha abandonat l'escenari i ha baixat a la platea per cantar amb el públic Dharma (Lokos), el reggaeton aflamencat acompanyat, des de la pantalla, de Rosario Flores. Animant constantment el públic a seguir el concert dempeus i a corejar les cançons, ha continuat delectant els seus fans amb un espectacle potent i amb temes mítics com Por fin te encontré: "Jo també us estimo Cap Roig".

Yatra ha deixat per al final els plats forts de la nit i ha acabat de fer embogir el públic amb tres de les seves cançons més conegudes: Robarte un beso, Chica ideal i Pareja del año. Abans del darrer tema, però, i en format breu, ha tornat a cantar Tacones rojos: "Vull que us torneu bojos. Aquesta cançó no es pot cantar només un cop".

Ha posat el colofó a un espectacle que ha durat unes dues hores i s'ha endut una llarga ovació per part del públic. El festival de Cap Roig ha arrancat fort, a ritme del reggaeton, el pop i les balades d'una de les estrelles llatines del moment.

El colombià va començar la gira Dhrama a l'Estat el passat 16 de juny a Santiago de Compostela i l'acabarà a Torrevieja el pròxim 24 d'agost. Internacionalment, va donar-ne el tret de sortida el 23 de febrer a Ciutat de Mèxic i l'acabarà a San Juan (Puerto Rico) el 12 de novembre. L'espectacle compta amb un impressionant cos de ball que acompanya l'artista, pirotècnia i diversos canvis de vestuari.

El festival continua dissabte amb el concert de la diva americana del pop, Christina Aguilera, i tancarà el 15 d'agost amb l'actuació de la popular Rigoberta Bandini, que es retira un temps dels escenaris.