Platja d'Aro dissenya una gimcana familiar per descobrir racons del municipi

Un cop completada s’obté un regal protagonitzat per la Xalarina i en Xalarí

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Platja d'Aro (Baix Empordà) renova aquest estiu la gimcana per a totes les edats 'On és en Xalarí i la Xalarina?' protagonitzada per les mascotes de turisme familiar del municipi, i que es pot fer de manera autònoma i per etapes. El mecanisme és senzill: amb l’ajuda d’un plànol de situació on hi ha descrites en quatre idiomes unes pistes enigmàtiques -es lliura a l’Oficina de Turisme i en els establiments turístics col·laboradors-, cal buscar una dotzena de petites plaques amb la imatge dels personatges, situades en diversos espais emblemàtics.

En cadascuna hi ha un codi numèric que cal anotar a les caselles que incorpora el planell. Un cop completades totes, cal retornar-lo a l’Oficina de Turisme on es rebrà un obsequi. Hi ha tres itineraris preparats, un per cada nucli del municipi -Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró-, que alhora presenten diversos nivell de dificultat -perquè hi ha més o menys pistes i perquè l’itinerari global és curt, mitjà o llarg- i en conseqüència, també hi ha diversos regals que tenen com a protagonistes la Xalarina i en Xalarí: una tassa, un joc de memòria, una funda per al mòbil per emparar-lo de l’aigua, un llibret per pintar o tatuatges temporals. Uns personatges dissenyats per la il·lustradora XuxuLanstrum, que volen transmetre tendresa entre els més menuts, alegria mitjançant els múltiples colors que l’acompanyen i el recordatori d’elements estiuencs.

Altres propostes familiars d’estiu són les activitats d’animació al Passeig Marítim de Platja d’Aro, cada dijous del 14 de juliol al 25 d’agost (gratuït, obert a tothom i sense inscripció prèvia) justament amb la visita dels personatges de la Xalarina i en Xalarí, vol d’estels o tallers de pintura, confecció de xapes o maquillatge o vol d’estels. També hi ha propostes de benestar personal de caràcter familiar, del 2 de juliol al 2 de setembre (inscripció prèvia, places són limitades, 2 euros / persona a entrades.platjadaro.com): sessions d’hipopressius a la Pineda de Riuet de Platja d’Aro (les mares i poden assistir acompanyades pels nadons fins a 2 anys, que no han de retirar tiquet); i ioga en família al Parc de Sant Ramon de S’Agaró.

Alhora, tot l’estiu es pot gaudir del Miniclub a la Gran Gran (Av. Costa Brava) com a ludoteca (10-13 h), espai familiar (17-19 h) i Babyclub (10-13 h i 17-19 h). També tornen les visites guiades familiars o teatralitzades; el programa Estiueja a la biblio! amb tallers infantils i familiars i sessions de contes; el Mercat Medieval de Castell d’Aro (20 i 21 d’agost); i les Festes Majors de S’Agaró (14-17 de juliol), Platja d’Aro (11-15 d’agost) i Castell d’Aro (6-11 de setembre). Un conjunt de propostes pròpies d’un municipi reconegut amb el guardó Platja en família, concedit per l’Agència Catalana de Turisme, des de l’any 2014. Per aconseguir-la i consolidar-la cal la implicació de les empreses locals, generant millores en allotjament, restauració i oci que facilitin l’estada del públic familiar; i des de l’àmbit municipal la implantació, entre d’altres accions, de mesures de seguretat actives i passives, informació en idiomes o el disseny d’una programació d’activitats específica per al públic familiar.