Mossos i Trànsit incorporen dues motos 'espiell' no logotipades per detectar infraccions a la carretera

Circulen i alerten a la patrulla fixa per sancionar els vehicles

Els Mossos d'Esquadra i Trànsit han incorporat dues motocicletes espiell sense logotipar amb l'objectiu de detectar infraccions a la carretera. Cadascuna circula en un sentit en un radi de 20 quilòmetres i alerta a la patrulla que, a través del casc amb micròfon, atura i sanciona els vehicles infractors al control.

Aquestes son les primeres a posar-se en funcionament i circularan per tot Catalunya, igual que ja fan els cotxes sense logotipar. El cap de l'àrea regional de trànsit de Girona, Joan Costa, ha dit que les motos permeten veure millor les infraccions per "la posició del conductor" i que, no retolar-les, "no alerta els conductors". A més ha detallat que no s'han incorporat amb objectiu de sancionar, sinó de "reduir els accidents".

Les dues motos circulen "camuflades", sense distintiu policial i amb el motorista vestit de paisà. Ho fan en un radi d'uns 20 quilòmetres al voltant d'un punt de control estàtic, situat a l'inici o al final d'aquest tram predissenyat. Un cop detecten una infracció a la via, la comuniquen als mossos del control a través del casc amb micròfon que porten. Així, es procedeix a aturar i sancionar els conductors infractors. L'objectiu, segons ha explicat el cap de l'àrea regional de trànsit de Girona és "vetllar per la seguretat viària" i fer-ho, sobretot, "protegint els col·lectius més vulnerables", com són les motos.

Aquests nous vehicles policials sancionen a tots els infractors, tant a les motocicletes que circulen "temeràriament" com als cotxes, que "giren sense tenir-les en compte i les posen en perill". Costa ha detallat que la posició "dominant" pel que fa a alçada i visió del motorista, permet detectar tota mena d'infraccions que no s'observen tan bé des d'un altre cotxe. Actualment, cada àrea disposa de vuit vehicles de quatre rodes no logotipats que es reforçaran a poc a poc amb aquestes motos. Segons ha detallat el cap regional de trànsit a Girona, s'espera poder-ne incorporar quatre més "a curt termini".

Ara, la intenció és incidir en aquelles carreteres més freqüentades per motoristes per "garantir la seguretat viària". "Si tothom circulés amb seny, podríem evitar denúncies i sobretot la sinistralitat", ha conclòs Costa, que ha afegit que alguns sancionats tenen reaccions "bastant agressives" quan s'adonen que els ha multat un vehicle de paisà que no havien detectat.