Palamós habilita tres espais municipals com a refugis climàtics per l'onada de calor

Els tres estaran oberts, com a mínim, al matí

L’Ajuntament de Palamós (Baix Empordà) habilitarà a partir d'avui tres espais municipals com a refugis climàtics davant l’onada de calor que es preveu per als propers dies. Es tracta de la zona de recepció de l’equipament polivalent de les galeries Carme (c/ de Dídac Garrell i Tauler, 10, 1r pis), que és obert de dilluns a divendres de 9 a 15 h. També la Biblioteca Municipal “Lluís Barceló i Bou” (Parc dels Països Catalans, 1) amb horari de matí i tarda, de dilluns a divendres de 10 a 13 h i de 16 a 20 h, i els dissabtes de 10 a 13 h.

També s’inclou l’equipament cultural i patrimonial de la Capella del Carme (c/ de Mossèn Miquel Costa, 25) oberta cada dia de 18 a 21 h. En tots els casos es compta amb sales climatitzades, que en diversos horaris esmentats, permeten l’accés còmode de les persones que ho requereixin. Des de la regidoria municipal de Gent Gran també es farà el seguiment telefònic de les persones grans i vulnerables, principalment aquelles que viuen soles, per conèixer el seu estat i informar-los de les mesures que aplica el municipi i per prevenir cops de calor.

L’Ajuntament de Palamós també demana evitar realitzar activitats a l’exterior en els moments del dia amb les temperatures més altes, proposant alternatives en espais climatitzats. En aquest cas se suggereix visites a espais culturals com el Museu de la Pesca (port pesquer), que obre les seves instal·lacions cada dia de 10 a 14 i de 16 a 21 h.

L’habilitació d’aquests refugis climàtics se sumen a les mesures que ja s’apliquen al municipi en funció de l’entrada en vigor a Catalunya del Pla Alpha a nivell 3, davant les elevades temperatures i on s’inclou el risc d’incendis.

En aquest sentit, la setmana passada l’Ajuntament de Palamós ja va activar la prohibició d’accés a les Gavarres, i la Policia Local de Palamós va tancar els camins que des del terme municipal condueixen a aquest massís.

També s’ha reforçat el control dels accessos als espais naturals de Castell i Pineda d’en Gori, on ja es va començar a restringir l’entrada de vehicles a partir del període festiu de Setmana Santa. Les mesures vinculades a aquest Pla Alfa es mantindran metre es perllongui l’onada de calor.