Kinbédeball i la Banda del Rec inauguren la Festa Major de Salt

Les dues entitats saltenques que enguany celebren 20 i 25 anys

La plaça Lluís Companys de Salt (Gironès), com ja és tradicional, ha estat l’escenari aquest dijous 21 de juliol de la inauguració de la Festa Major que s’allargarà fins al proper 26 de juliol. L’Associació Kinbédeball i La Banda del Rec han estat els pregoners d’enguany i, des de la balconada de l’Ajuntament, han fet gaudir tots els veïns i veïnes que s’hi han apropat amb una divertida conversa on han repassat la seva història a través de divertides anècdotes. Les dues entitats culturals saltenques que celebren aquest any 2022 el seu 25 i 20è aniversari, respectivament.

L’alcalde Salt, Jordi Viñas, ha presentat els pregoners i ha volgut destacar l’edició d’enguany que “després de dos anys amb restriccions per fer front a la pandèmia, enguany hi tornem amb més il·lusió que mai”. De les dues entitats responsables del pregó, Viñas ha destacat que “es tracta de dos exemples de la vitalitat associativa, cultural i social de Salt, una realitat que ens ha convertit en un referent i de la qual ens hem de sentir ben orgullosos”.

Entre les novetats cal destacar que aquest dijous 21 a la nit no hi haurà concerts a l’Era de Cal Cigarro, però sí que s’organitzarà la inauguració de barraques a càrrec de les entitats que hi participen i de la Comissió de Festes. En aquest sentit, es vol que l’espai sigui un punt de trobada pels saltencs i saltenques que s’hi desplacin a sopar i que la vetllada es converteixi en un preludi de la Festa Major.

D’altra banda, una altra de les novetats serà la MonarFest que se celebrarà el 22 de juliol, de les 17 a hores 21 hores, i que s’ha programat com un espai per als joves amb una zona lúdica, concerts amb DJ’s i barra sense alcohol.

Activitats familiars i per a tots els públics

L’Era de Cal Cigarro tornarà a ser un dels punts neuràlgics de la Festa amb una programació de concerts nocturns amb Lo de Marras, Roba Estesa, Black Músic Big Band i altres propostes com l’Orquestra Maravella o l’Orquestra Selvatana. La programació també inclou cercaviles, activitats infantils i esportives, tallers, exposicions i el dissabte 23 de juliol, hi haurà el tradicional acte de les Matinades amb els Grallers dels Marrecs de Salt que sortiran del Passeig Països Catalans (davant el pavelló municipal) i que arribarà a la plaça 1 d’octubre.