Riudarenes ja té bandera oficial

El procediment es va iniciar el juny de 2021 i ha conclòs avui

El municipi de Riudarenes (Selva) ja té bandera oficial després d'un procediment iniciat el 18 de juny del 2021 i que ha conclòs avui amb la conformitat del procès al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

El consistori va assumir com a bandera una que, basant-se en l'escut heràldic municipal, n'incorpora els elements i els colors ben representats vexil·lològicament. Finalment el disseny aprovat és una bandera apaïsada, de proporcions dos d'alt per tres de llarg, bicolor horitzontal verda clara i groga, i amb cinc faixes ondades de quatre crestes, tres de blaves clares i dues de blanques, alternades, cadascuna de gruix 1/12 de l'alçària del drap, el conjunt situat a 1/4 de la vora superior del drap i a 1/4 de la vora inferior del mateix drap.

El procediment va rebre el darrer pas el 17 de juny quan l'Institut d'Estudis Catalans va emetre un informe favorable sobre la proposta de bandera aprovada per l'Ajuntament, ja que és la simplificació i l'adaptació al drap de l'escut municipal.

Amb aquesta acció es posa punt i final a l'actualització del material heràldic arriba després que el setembre de 2020 també van decidir aprovar l'escut oficial de la vila.