Tossa de Mar insisteix en la reobertura del CAP en horari nocturn

Uns 200 veïns s'han manifestat

Uns 200 veïns de Tossa de Mar (Selva) s'han concentrat i manifestat pels carrers de la vila per reclamar, un cop més, la reobertura del Centre d'Atenció Sanitària (CAP) en horari nocturn. Els veïns asseguren que se senten "desprotegits, espantats i indignats" perquè des de les vuit del vespre i fins a les vuit del matí no hi ha assistència mèdica.

"La majoria dels veïns són gent gran i el metge més proper està a 26 quilòmetres", ha assegurat una de les portaveus de l'entitat organitzadora, Maria Àngels Gimenez. Els veïns s'han concentrat davant del CAP i s'han manifestat pels carrers de la vila agafats de les mans i simbolitzant una cadena humana tot cridant lemes en defensa de la salut pública.

En un principi, l'entitat organitzadora, Marea Ciutadana de Tossa de Mar, tenia previst realitzar una gran cadena humana de punta a punta del poble per demanar la reobertura del CAP. El mal pronòstic del temps ha jugat una mala passada i, finalment, l'acte només ha comptat amb l'assistència d'unes 200 persones.

No obstant això, els veïns no s'han desil·lusionat i han decidit tirar endavant la seva protesta. En primer lloc, els activistes s'han concentrat durant més de mitja hora davant del CAP de Tossa de Mar cridant lemes en defensa de la salut pública i reclamant la reobertura del centre. Tot seguit, han començat una manifestació encapçalada per un pancarta on es podia llegir: '24 hores CAP = 24 hores de vida Marea de Tossa' fins a l'entrada de la part vella de la vila on han decidit agafar-se de les mans i fer una cadena humana reivindicativa. Durant tota la protesta, els manifestants no han parat de xiular, cantar i cridar lemes en defensa de la salut pública i demanant que el CAP no tanqui durant la nit.


Una de les portaveus de l'acte ha assegurat que els veïns estan "espantats, indignats i preocupats" perquè saben que durant 12 hores no hi ha un metge al poble. "A l'entrada del mateix CAP hi ha un cartell que posa que el centre més proper està a Blanes, Calella o Girona i per arribar-hi tardes més de mitja hora", ha assenyalat Gimenez. La portaveu detalla que, de moment, no tenen coneixement que s'hagi produït "cap incident greu" però ressalten que durant l'estiu el poble s'omple de gom a gom. "Patim aquesta situació des del mes de setembre passat i ja estem preocupats per la propera campanya d'estiu", ha assenyalat. Segons els veïns, la gran majoria dels 6.000 ciutadans que habiten el poble són gent gran i els tècnics de les ambulàncies que treballen a la zona no tenen permís per administrar ni un sol medicament.

"S'han aplicat les retallades a totes les poblacions sense tenir en compte l'aspecte diferencial de Tossa que està en una situació geogràfica difícil", ha apuntat Gimenez.

Els manifestants han passat pel bell mig del poble, sorprenent als centenars de turistes que visitaven la població, fins arribar a la zona de 'Es Racó', sota la muralla del castell de Tossa de Mar. Des de l'entitat organitzadora no descarten realitzar noves mobilitzacions. "En dos mesos ja hem recollit 1.500 signatures i no pararem. Si fa falta anar a parlar amb el conseller de Salut o qui sigui hi anirem", ha afirmat.