Els Mossos desfan una sorollosa concentració de barques a Cala el Golfet de Calella de Palafrugell

Cridaven, posaven música i van desafiar els agents amb l'himne d'Espanya a tot volum

Els usuaris de la Cala el Golfet de Calella de Palafrugell (Baix Empordà) van haver de suportar la tarda de dissabte com quatre embarcacions es van abarloar entre elles i muntar una festa amb cridòria, música i l'himne d'Espanya a tot drap. Pels voltants de les 17:00h els tripulants de la resta de barques, farts de tant soroll, van decidir avisar als Mossos d'Esquadra que s'hi van apropar amb una dotació de la Policia Marítima.

Només arribar els van advertir que per ajuntar a més de dues barques és necessària una autorització, per la qual cosa es va procedir a identificar els patrons de les quatre embarcacions i tres d'ells decideixen separar-se abaixar el volum dels altaveus. Tanmateix una quarta va fer cas omís i va incrementar el volum mentre posava de fons l'himne espanyol "dedicant-lo" als agents de la policia catalana, que van retrocedir per a imposar fins a cinc sancions al patró de la barca rebel.

Amb tot, la primera va ser per incomplir la normativa municipal de sorolls, la segona per desobediència als agents de l'autoritat i les altres tres relacionades amb Capitania Marítima. La primera per no dur la matrícula reglamentària, la segona per no dur els els elements de seguretat obligatoris i la tercera perquè el patró anava begut.

Un cop finalitzades les denúncies una testimoni assegura que la calma va tornar a la cala i van poder acabar de gaudir de la tarda en pau.