Clou el segon Vallviva amb més de 5.000 assistents i 60.000 euros recaptats

Els beneficis es detinaran a tres fundacions solidàries

El festival Vallviva va baixar dissabte el teló de la seva segona edició amb més de 5.000 assistents que han passat durant els dies 14, 15 i 16 de juliol per la Vall d’en Bas (Garrotxa) per veure artistes com Sergio Dalma, Rosario Flores, Stay Homas, Mishima, Marina Hein, Guillem Roma o Sofía Ellar, entre d’altres.

Eudald Morera, director del festival i president de la fundació Vallviva, s’ha mostrat “enormement satisfet” amb els resultats, i ha valorat la segona edició com una “evolució exponencial” respecte la cita de l’any passat. Morera ha afirmat que enguany “hem treballat amb més il.lusió, atreviment i entusiasme que mai, des del cor, i amb l’objectiu de “consolidar la Vall d’en Bas i la Garrotxa com a destinacions imprescindibles dins del circuit de festivals d’estiu a Catalunya”.

El festival VALLVIVA va néixer l’any 2021, en plena pandèmia i amb dos dies de programació. Artistes com Manel, Judit Neddermann, Maria Arnal o Koko-Jean & The Tonics van aconseguir aplegar 1.900 assistents. Enguany ha superat els 5.000 assistents, pràcticament triplicant la xifra de l’edició anterior, i ha aconseguit recaptar una xifra al voltant dels 60.000 euros, la qual significa el triple respecte els 20.000€ de la primera edició.

Tots els beneficis aniran destinats íntegrament a impulsar els projectes de tres fundacions solidàries: la Fundació Albert Bosch, que té com a objectiu promoure la investigació i la recerca de solucions mèdiques, biomèdiques i quirúrgiques a les malalties infantils, al projecte de Juan Carlos Unzué relacionat amb la investigació de l’ELA, i a la Fundació Oncològica de Girona, una entitat sense ànim de lucre adreçada a l’atenció als malalts de càncer i a les seves famílies.

El Festival dels sentits

El festival VALLVIVA, que s’ha celebrat a la finca de Les Brides, s’ha consolidat en la seva segona edició “com un nou model de festival”, segons ha explicat Morera. L’impulsor del certamen ha atribuït l’èxit d’aquesta segona edició a què “cap altre festival reuneix música, solidaritat, gastronomia de Km0, naturalesa i l’entorn de la zona volcànica de La Garrotxa.  

El Festival ha comptat amb tres dies de música distribuïda en tres escenaris: l’escenari Vallviva (visible des de tot el recinte), l’escenari Cabanya (espai íntim ubicat a un bosc) i l’escenari Aigua (amb espectacles de màgia, circ, música i, per acabar, un DJ). A més de música de qualitat en un entorn inigualable, el festival ha inclòs altres actuacions relacionades amb la música, i ha apostat per fomentar experiències vinculades amb la gastronomia i el producte local, oferint l’opció de tastar una oferta culinària de primer nivell, de productor i elaboradors comarcals, incloent l’oferta gastronòmica del restaurant Les Cols.

El festival ha sigut possible, un any més, gràcies a la Fundació Vallviva, el patronat de la qual està format per les empreses Royalverd i Noel Alimentaria, a banda de la col·laboració de més de 150 empreses.