Kings of Convenience repassen èxits i esquiven mosquits a Porta Ferrada

Els Noruegs van desplegar altes dosis de simpatia en una nit tòrrida al Guíxols Arena

Erik Glambek Bøe i Erlend Øye (Kings of Convenience) van presentar ahir a la nit davant el públic del Festival de la Porta Ferrada els temes del seu darrer disc " Peace or Love" (2021) que representa un nou treball discogràfic després de 12 anys de silenci.

Amb l'entrada prohibida a fotògrafs i vestits com és habitual; amb samarreta i pantalons per part de l'Erik i una camisa i pantalons l'Erlend, es van enfilar damunt l'escenari per a començar puntejant els primers acords de "Comb my hair", donant seguit a cinc temes del darrer àlbum que va generar força indiferència entre el públic, que esperava les cançons de l'àlbum que els va catapultar el 2009 (Declaration of Dependence).

Mentrestant però, van iniciar una petita batalla contra centenars de mosquits que van envair l'escenari. Sorpresos, preocupats i divertits per la situació, no es van tallar a l'hora de demanar si algú tenia repel·lent i una noia del públic els va llençar un esprai amb el que es van omplir el cos. "Al començar el concert hem dit que a Noruega les nits mai són tan càlides com les d'aquí, i és fantàstic, però tot allò bo té coses dolentes i viceversa", va dir Øye en referència als mosquits.

"Rocky trail", "Cayman Islands", "Killers" i "Love is a lonely thing" van anar caient com els insectes que colpejaven amb les mans entre peça i peça. Finalment però es van preguntar "on han anat a parar els mosquits? Els trobem a faltar. Algú més ha patit un atac?", es preguntaven amb sorneguera per donar inici a una segona part de la vetllada amb temes clàssics.

No van faltar tots els grans èxits; "24/25", "Rule my world", "Mrs Cold", "Singing softly to me", "Boat Behind", "Misread", "Fever" o "I'd rather dance", totes elles amb el públic dempeus i arrossegat fins davant de l'escenari.

El Festival de la Porta Ferrada segueix divendres 22 de juliol amb Herbie Hancock.