Un ordre judicial permet el retorn de la guingueta a Illa Roja de Begur

Van descarregar fustes i tarimes des d'una barca davant l'atònita mirada dels banyistes

Tornen a instal·lar la guingueta de la platja nudista d'Illa Roja a Begur (Baix Empordà) per ordre judicial. L'empresa Red Rock 2021 SL ha rebut autorització a través del jutjat contenciós administratiu número 3 de Girona per iniciar els treballs que es van iniciar ahir davant l'atenta mirada dels banyistes, incrèduls, al veure com s'apropava una barca que començava a descarregar fustes i repartir-les per la sorra.

Es tractava de les tarimes i la resta de material que ha de servir per a la construcció de la guingueta, una acció que s'ha criticat per part de la plataforma Salvem l'Illa Roja perquè entenen que la normativa de Costes hi prohibeix la navegació a menys de 150 metres. Amb tot, el regidor de Platges, Eugeni Pibernat, assegurava ahir que aquesta concessió restaurada per via judicial permet l'arribada de la barca.

Aquesta acció no és nova, ja es va procedir de la mateixa manera l'any passat per a instal·lar i desmuntar la guingueta, malgrat aleshores es va fer durant la temporada baixa i la platja estava pràcticament buida.